szavazásértékelés

2021.01.21. 11:16

Olvasóink többsége nem igazán tél párti

Legutóbbi szavazásunk kérdéseivel a leghidegebb évszakhoz való hozzáállást firtattuk.

Forrás: Shutterstock

Itt van a tél, hó is akad jócskán, így olvasóinkat is arról szavaztattuk, mennyire vannak jóban a leghidegebb évszakkal.

Talán döbbenetes, de a voksolók 6%-a úgy érzi, hóembernek de legalábbis eszkimónak született. Ők tél tábornok feltétlen hívei, akik ha tehetnék, egy hűtőszekrényben élnék le az életük. Nincs ebben meglepő,gondoljunk csak Szibériára, ahol ha csak mínusz 30 fokra kúszik le a hőmérő higanyszála, már ingujjban ücsörögnek a ház előtt az emberek, arról beszélgetve, milyen enyhe is a tél az idén.

Két kérdésünkre egyaránt 29%-os olvasói fejbólintás érkezett, miszerint szeretnék ők a telet, ha lenne még olyan feléjük, de hát ugye, aki keres az talál. Ha mást nem is, legalább emlékeket kisded korából, amikor beleugrott a hóba és csak az orra hegye látszott ki.

Ugyanennyien vallják, legalábbis százalékban kifejezve, hogy ők bizony a téli sport szerelmesei, legyen az szánkózás, sielés vagy korcsolyázás. Mit is lehet erre mondani? Helyes.

És jöjjön a jeges valóság: voksoló olvasóink legnagyobb száma, kereken 36% mond kategorikusan nemet a télre, utálnak fázni ráadásul a fűtés is sokba kerül. Mint mindenkinek, nekik is igazuk van, nem erőszak a disznótor, ahogy a régi mondás is tartja, így hallgassák meg Vivaldi „Tél” című művét, abban benne van a tél szinte minden szépsége.

[eweb-voting id="3398317"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!