mit mikor?

2018.10.11. 12:09

Öt plusz egy alapdarab az őszi ruhatárba

Az évszakváltással együtt jár a gardróbrendszerezés is.

Kétségtelen, hogy ősszel lehetőségünk van változatosan öltözködni, hiszen egyik percben még kellemes vénasszonyok nyara van, fél óra múlva pedig már hűvös szél fúj. Ezen lehet bosszankodni, de célravezetőbb, ha megtanulunk rétegesen öltözködni. Ebben segít és öt olyan alapdarabot ajánl a Maszol , amelyeknek kicsik és nagyok ruhatárában egyaránt helyük van. Az évszakváltással együtt jár a gardróbrendszerezés is.

Ilyenkor nemcsak a nyári ruháinkat kell eltenni, hanem az őszi/téli darabjainkat is érdemes szemügyre venni, megnézni, mi van a gardróbunkban és átgondolni, van-e valamire szükségünk. Ha új darabokat vásárolunk, érdemes inkább a minőséget, semmint a mennyiséget előtérbe helyezni. Így nemcsak tudatosabb vásárlók leszünk, hanem a ruhásszekrényünk is átláthatóbb lesz.

Cipő

Bár a magassarkúk, balerina- és tornacipők nagyon szépek, őszi cipő választása esetén inkább a praktikumra figyeljünk. Esős időjárás esetén elengedhetetlen egy kényelmes cipő, ami nem ázik be. Nagyon kellemetlen és az egészségünknek sem tesz jót, ha egész nap beázott cipő van a lábunkon.

Kabát

Az ősz a kabátok szezonja. Választhatunk egy elegáns ballonkabátot, egy laza farmer- vagy bőrdzsekit, egy klasszikus szövetkabátot, a lényeg, hogy legyen a szekrényünkben néhány darab. Ezek olyan alapdarabok, amelyekre érdemes akár nagyobb összeget is költeni, hiszen a stílusunkhoz illő kabát sosem megy ki a divatból.

Ing és blúz

Egy szép blúz vagy ing nagyon praktikus lehet ősszel, hiszen ha meleg van, önmagukban is öltöztetnek. Akkor sem kell elfelejteni ezeket, ha hidegebbre fordul az idő, hiszen ha felveszünk még egy pulóvert vagy kardigánt, vagy éppen aláveszünk egy pólót vagy trikót, nem fogunk benne megfázni.

Pulóver és kardigán

Legyen vékony vagy vastag, egyszerű vagy csillogós, a pulóver megkönnyíti a reggeli készülődést, elég csak kiválasztani egyet, s az öltözékünk felét már ki is találtuk. A kardigán a réteges öltözködés egyik alapja, hiszen párosíthatjuk pólóval, blúzzal, elegáns és laza darabokkal egyaránt.

Sál

Ha ősz, akkor újra előkerülnek a szebbnél szebb sálak. Ha nem akarunk megfázni, mindenképpen viseljünk, de amellett, hogy melegít, öltöztet is és a legegyszerűbb viseleteket is feldobja.

+ farmer

A farmer minden évszakban alapdarab.

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!