Fesztivál

2017.07.17. 17:27

Rekord látogatottsággal zárt az EFOTT

Több mint 111 ezren látogattak el idén az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozójára (EFOTT), amelyet július 11. és 17. között rendeztek meg Velencén.

Velence, 2017. július 15. Közönség a Vad Fruttik zenekar koncertjén az Egyetemisták és Fõiskolások Országos Turisztikai Találkozóján (EFOTT) Velencén 2017. július 14-én este. MTI Fotó: Balogh Zoltán

A szervezők mind az időjárás, mind a látogatószám tekintetében sikeresnek értékelték a rendezvényt. Beszámolójuk szerint a hat naposra hosszabbított fesztivál kulturális programjai közül a stand-up és a színházi előadások, a turisztikai lehetőségek sorából a lovaskocsis túrák iránt volt a legnagyobb érdeklődés, de sokan tanultak szárazjégen korcsolyázni és wakeboardozni is.

Az EFOTT látogatóit a bűnmegelőzési szervektől kezdve az ifjúságnevelő programokon át a legkülönbözőbb politikai szerveződésekig számos nappali előadás, bemutató és beszélgetés várta. Hab- és colorparty, játékok, vetélkedők, adrenalinfokozó vidámpark ugyanúgy rendelkezésre állt, mint vízparti elfoglaltságok vagy főzési lehetőségek. Az idei fesztivál külföldi fellépői közül Sean Paul, valamint a Hurts és Tinie Tempah vonzották a legtöbb látogatót; míg a több mint kétszáz magyar fellépő közül a közlemény a Punnany Massif, a Wellhello, a Halott Pénz, a Tankcsapda, Majka és Curtis és az Anna & the Barbies koncertjeit emelte ki.

Forrás: MTI | Fotós: Balogh Zoltán

Mint felidézték, 2016-ban a több napos vihar visszavetette a látogatottságot, idén azonban sikerült meghaladni a 2015-ös, 103 ezres látogatószámot, így a 111 ezer 711 fesztiválozóval újabb rekordot döntött az EFOTT.

A 2018-as EFOTT helyszínéről szóló tárgyalások már a jövő héten megkezdődnek, várhatóan az ősz folyamán derül ki, Velencén vagy más településen rendezik-e meg a fesztivált – árulták el a szervezők.

Címkék#rekord

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!