kiskanál kommandó

2018.01.27. 11:09

Sok a tévhit a duci babákról

A helyes táplálkozáshoz szükség lenne arra, hogy ne az internetről, gyakran egymástól szerezzék be a szülők az információkat, hanem forduljanak szakemberhez, főként ha diétáról van szó.

Sok a tévhit a gyermekek diétájáról, ezekkel főként az interneten ismerkednek meg a szülők – mondta Lukasz Rebeka dietetikus.

A szakember azt mondta, kollégáival mozgalmat alapított a tévhitek eloszlatására. A Kiskanál Kommandó nevű szervezetnek az a célja, hogy helyesen táplálják a gyermekeket, és így elkerüljék a civilizációs betegségeket.

A tévhitek között megemlítette a gyerekek kis felnőttként való kezelését és táplálását. Mint mondta, a gyermekek megsokszorozzák súlyukat életük első néhány hónapjában, évében.

Ehhez sok fehérjére, szénhidrátra és zsiradékra van szükségük. A zsiradékok nemcsak a testi, hanem a szellemi fejlődésükhöz is hozzájárulnak.

A helyes táplálkozáshoz szükség lenne arra, hogy ne az internetről, gyakran egymástól szerezzék be a szülők az információkat, hanem forduljanak szakemberhez, főként ha diétáról van szó – emelte ki.

Címkék#Diéta

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!