Tetőtől talpig

2017.10.28. 07:00

Szemezgessen fiatalító trükkjeink közül!

Olvassa el szépségtanácsainkat, ha kipróbál párat, az összeshez megjöhet a kedve, olyan hatékony kezeléseket javasolunk.

Világos színárnyalatok

A pasztelltónusok a fáradt tekintetet is élénkké varázsolják, és a finom, természetes színek igézően ragyogóvá teszik a szemét. Először a világos színárnyalatot vigye fel a teljes szemhéjára, azután pedig a sötétebb tónust, a szemhéj közepétől kifelé haladva. Lelógó szemhéj esetén a laza felületre sötét szín kerüljön!

Védelem

A fényvédelem nemcsak nyáron, hanem ősszel és télen is fontos! Használjon UV-szűrővel ellátott nappali krémet, ha pedig több időt tölt a szabadban, válasszon magas faktorszámú készítményt.

Frizurakérdés

A dús haj fiatalosabb benyomást kelt. Optikailag tömöttebbnek hat a haj, ha melírcsíkokkal színesíti. A lépcsős fazon is sokat segíthet, hiszen ez megemeli és játékossá teszi a frizurát, ettől pedig fiatalosabbá válik a külseje. Fontos, hogy kéthavonta vágasson 2-3 centit a hosszából, az elvékonyodó, töredező hajvégek ugyanis nem túl esztétikusak.

Sminkkel a ráncok ellen

Ma már sok, az érett bőr igényeihez igazodó alapozó közül választhat. Ezek, amellett, hogy ápoló anti-aging hatóanyagokat tartalmaznak, optikailag is feltöltik a ráncokat: fényvisszaverő pigmentjeiknek köszönhetően kevésbé tűnnek mélynek a ráncok. Fontos, hogy inkább a bőrénél egy árnyalattal világosabbat, mint sötétebbet válasszon! Ahhoz, hogy az alapozó tökéletesen és egyenletesen oszoljon el, gyengéden dolgozza be a bőrébe az ujjbegyeivel vagy egy pici szivaccsal.

A telt ajkakért

Világos színű kontúrceruzával rajzolja körbe a száját, majd egy barnás-narancsos vagy rózsaszín árnyalatú, volumennövelő hatású szájfénnyel fesse ki az ajkait.

A finom pasztellárnyalatok optikailag fiatalítanak! Naponta többször Mivel leginkább a keze van kitéve a környezeti ártalmaknak, itt mutatkoznak meg először a zord időjárás következményei. Fontos, hogy minden egyes kézmosás után bekrémezze a kézfejét! Csodát tesz: hetente egyszer kényeztesse ezt az érzékeny területet radírozással, majd krémpakolással.

Ritkás szempillák?

A dús, erős pillák érzékivé teszik a tekintetet. Válasszon erősító hatóanyagokat tartalmazó dúsító spirált. Egy-két szál ragasztott műszempilla nem kelt mesterkélt hatást, viszont kinyílik tőle a tekintet.

Belülről ápol

Minden egész órában igyon meg egy nagy pohár vizet, mert ez simává varázsolja a bőrét, és gondoskodik a salakanyagok elszállításáról a testszövetekből – írja a Fanny Magazin. A vitaminok és ásványi anyagok biztosítják a testi, valamint a szellemi frissességet, tehát fogyasszon sok zöldséget és gyümölcsöt!

Mindig mozgásban

Az orvosok is megerősítik, hogy a sport a leghatékonyabb öregedésgátló recept! Ezzel együtt sem szabad túlzásokba esni: heti 2-3 alkalommal 30 perc edzés már elegendő ahhoz, hogy fitt maradjon, és semlegesítse a stresszt. Az edzések között is érdemes több mozgást beiktatnia az életébe – a lift helyett például mindig használja a lépcsőt, vagy néha menjen biciklivel a munkahelyére.

Látványos simaság

Fáradt, rugalmatlannak tűnő bőre ismét visszanyeri feszességét és ragyogását, ha hetente 2-szer érett bőrre való intenzív krémpakolással kényezteti. Az is nagyon fontos, hogy a mindennapos ápoláshoz csakis a bőrtípusának megfelelő ránctalanító termékeket használjon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!