A ráncoknak annyi

2017.08.11. 10:16

Szépüljön Ön is olajokkal

Igazi hercegnőként kényeztetheti a nyári naptól kiszáradt bőrét a virágok, gyümölcsök és magvak értékes olajaival. Pótolják az elvesztett nedvességet, feszessé teszik a bőrt, sőt, a lelkére is balzsamként hatnak!

Körömvirágolaj -Bársonyossá tesz

A körömvirág gyulladáscsökkentő hatású olaja kiváló bőrregeneráló: gondoskodik arról, hogy a sérült, repedezett bőr gyorsabban gyógyuljon. A kézfej érdessége is hamar elmúlik, ha kipróbálja a következő receptet! Keverjen össze 50 ml körömvirágolajat 50 ml olívaolajjal. Öntse egy tálkába az elegyet, 1-2 percre mártsa bele a kezét, majd alaposan masszírozza a bőrébe a ráragadt olajat. Ne hagyja ki a körömágy környékét sem.

Barackmagolaj – Megnyugtat

Napozás után a bőr többnyire kiszárad, és fájdalmasan feszül. A barackmagolaj szabályozza a zsír és folyadék aranyát, ezáltal a száraz területek ismét bársonyossá válnak. Használja naponta: zuhanyozás után masszírozza a nedves bőrébe, így a hatása még intenzívebb lesz. Kellemes mellékhatásként a masszírozás a feszült izmokat is ellazítja, az olaj mennyei illata pedig jókedvre deríti majd.

Ligetszépeolaj -Kisimítja a ráncokat

Zavarják a szeme körül látható szarkalábak és a barázdák? Nos, a ligetszépeolajjal orvosolhatja a problémát. A rózsához hasonlatos virág magjából préselt olaj bőségesen tartalmaz olyan zsírsavakat, amelyek óvják a bőrt a folyadékvesztéstől, szövetvédő hatása révén pedig az arc öregedését is késlelteti. Három héten keresztül minden este kenjen 1-2 csepp olajat a szeme alatti részre, és finoman ütögetve dolgozza bele a bőrébe. Vigyázzon, hogy a szemébe ne kerüljön belőle!

Rozmaringolaj - Ellazítja a feszült izmokat

A nyakmasszázs a legfárasztóbb nap után is csodát tesz, főleg, ha rozmaringolajjal végzi! Ez ugyanis javítja a vérkeringést, így a merev izmok ellazulnak. Keverjen össze 3-5 csepp rozmaringolajat 50 ml jojobaolajjal, rakjon belőle egy keveset a vállára és a nyakára, majd alaposan gyúrja át vele az említett részeket.

Extra hatás: A rozmaring aromája elűzi a borús gondolatokat!

Szőlőmagolaj – Fiatalít

A benne lévő E-vitamin védi a sejteket a szabad gyökök káros hatásaitól. Emellett a bőr kollagéntermelését is fokozza, így javítja a bőr tónusát. Kényeztesse magát a következő anti-aging maszkkal! Kenjen az arcára 1 teáskanál szőlőmagolajat, majd gondosan masszírozza a bőrébe úgy, hogy a szemkörnyéket kihagyja. Egy vékonyabb pamutkendőt áztasson meleg vízbe, majd csavarja ki, és kb. 10 percre takarja le vele az arcát. Végül langyos vízzel öblítse le a bőrét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!