lustaság ellen

2018.02.03. 22:09

Szívesen mozogna többet, de nem tudja rávenni magát?

Segítünk megtalálni a motivációt!

Azt ma már senki nem vitatja, hogy a rendszeres testmozgás egészséges. Igen ám, viszont az is igaz, hogy hogy a napi robot mellett gyakran nagyon nehéz időt szakítani a sportra. Mit lehet ilyenkor tenni?

  • Remek ösztönző lehet, ha a barátainkkal vesszük célba az edzőtermet, bár egyáltalán nem biztos, hogy mi is annyira fogjuk élvezni az izzasztó és őrült edzéseket – akármilyen sportról is legyen szó –, mint ahogy azt néhány rajongó elvárná.
  • Gondoljuk végig, milyen környezetben mozgunk a legotthonosabban – a szó szoros értelmében –, és ennek megfelelően keressünk helyszínt.
  • Ha kedveli a társaságot, érdemes a csoportos órák között keresgélni, hiszen az edző és a többiek lelkesedése remek motiváció lehet. A zene, a közösség mind hatékony mozgatórugók, és amennyiben ön kerüli az egyedüllétet, szeret társaságban lenni, gyakorlatilag bármilyen csoportos mozgásforma szerencsés választás.
  • Aki szégyenlősebb természetű, valószínűleg nem fogja élvezni a csoportos ugrabugrálást, függetlenül attól, milyen órával próbálkozik. Ha ön ebben a típusba tartozik, gondolkodjon el az otthoni testedzésen – DVD, futópad, elliptikus tréner –, de bármely egyénileg űzhető sport jó választás lehet (futás, túrázás, biciklizés).
  • A szakértők szerint a siker titka tehát abban rejlik, hogy olyan mozgásformát találjunk, ami a személyiségünknek leginkább megfelel, ezt ugyanis sokkal szívesebben végezzük majd, mint a „muszájból” magunkra kényszerítettet.

    Borítókép:  eldar nurkovic /Shutterstock

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!