nagyszékely

2019.09.26. 16:20

Szüreti felvonulás és bál volt a faluban

Brunner Mónika

Forrás: Shutterstock

Fotó: Illusztráció

Sikeres volt a „Szüreti felvonulás és bál Nagyszékelyben” elnevezésű ünnepség, amelyet az elmúlt szombaton tartottak, tájékoztatta lapunkat Arany Beáta Virág szervező.

– Az emberek viseletekben vonultak fel, az eredetileg meghirdetett helyett egy új útvonalon, kegyeleti okokból. Az esemény előtt nem sokkal ugyanis sajnálatosan két halál­eset is történt a településen – mondta a szervező. A felvonulók délután a Szabadság tértől a Művelődési Házig vonultak, hintó és lovaskocsi kíséretében.

Az intézményben az „Én kis kertet kerteltem” című fotókiállítást tekinthették meg, mintegy negyven képet, amelyeket egyébként a tavaly elmaradt szüreti fesztiválon akartak először bemutatni. A szüreti bálon – ahogy a felvonuláson is – a Balaskó zenekar zenélt, a mulatság hajnalig tartott.

Az önkormányzat az eseményre cifra kalácsot süttetett, mintegy hat kiló lisztből öt nagy kalács készült. Mint azt Aranyi Beáta Virág elmondta, a cifra kalácsokat általában piros, sárga, fehér színekben sütik, ezzel a sváb hagyományokat követik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában