a Balaton télen

2017.11.22. 06:46

Télen is tart a balatoni programszezon

December első hétvégéjén Balatonlellén műjégpályával, karácsonyi vásárral, adventi gasztropiknikkel, vitorlásversennyel és szakmai programokkal indul a balatoni téli szezon – tájékoztatott a programok kommunikációs ügynöksége.

Harmadik alkalommal rendezik meg a balatonlellei karácsonyi vásárt, amelyen csaknem harminc különleges kézműves árus, gyermek játszóház és igazi téli különlegességek várják az érdeklődőket.

A Balatoni Kör kiemelt rendezvényeként ugyanekkor szervezik az I. Balatoni Adventi Gasztropikniket, ahol egész napos élőzene mellett lehet megkóstolni a tó északi és déli oldalán lévő éttermek, borászatok, cukrászdák, pálinka és sörfőzők kínálatát.

Kiemelték továbbá, hogy a II. Mikulás Regatta vitorlásversenyre már rekordszámú, több mint 20 egység adta le a nevezését.

Mindemellett december 2-án 11 órakor szakmai programon tárgyalják meg a régió legfontosabb ügyeit, a téli Balaton lehetőségeit és veszélyeit.

A Balaton Konzíliumon helyi vállalkozók a Magyar Turisztikai Ügynökség, a Balatoni Szövetség, a Balatoni Turizmus Szövetség, a Balatoni Fejlesztési Tanács és a Balatoni Kör képviselői vitatják meg, hogyan lehet valóságosan négy évszakossá tenni a Balatont, mit kell ezért tenni a szolgáltatóknak, milyen infrastruktúrára van ehhez szükség és mit kínáljunk az idelátogatóknak.

Mindhárom eseményről azok Facebook-oldalán olvasható bővebb információ.

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!