városvédő futás

2018.04.15. 17:27

Több mint 28 ezren futottak a budapesti Vivicittán

Galamb Csaba és Erdélyi Zsófia nyerte meg vasárnap a 33. Telekom Vivicittá budapesti városvédő futás félmaratoni számát.

Forrás: mti

A rendező Budapest Sportiroda (BSI) tájékoztatása szerint a mezőnyt Liu Shaoang, az első magyar téli olimpiai aranyérmet szerző rövidpályás gyorskorcsolyaváltó tagja indította, aki szintén beállt a futók közé az Őrzők Alapítványért félmaraton trió tagjaként.

A 21 kilométeres táv férfi győztese a tavaly második Galamb Csaba lett 1:06:59 órával, megelőzve Kovács Tamást és Simon Pétert. A nőknél a második gyermeke születése után visszatérő Erdélyi Zsófia volt a leggyorsabb 1:19:57-es idővel, másodikként a norvég Jünger Sara Aarseth, harmadikként Szerencsi Ildikó végzett.

A viadalra 84 országból és 1150 magyar településről regisztráltak, Új-Zélandról, Kongóból és Indonéziából is érkeztek résztvevők. A félmaratonon 8500 egyéni és 2600 párosban, illetve trióban futó nevező állt rajthoz, a kétnapos eseményre összesen több mint 28 ezer nevezés történt.

A félmaraton és a 10 kilométeres Vivicittá mellett megrendezték a 7 kilométeres Midicittát, a 2,4 kilométeres Minicittát és gyaloglást, továbbá versenyeztek háromtagú váltók és volt 940 méteres családi futás is.

A budapesti versenyt követően az idén még négy vidéki helyszínen is megrendezik a városvédő futást. Győrben április 22-én, Miskolcon május 6-án, Pécsen május 12-én, Szegeden pedig május 13-án állhatnak rajthoz a futás szerelmesei.

Borítókép: Résztvevők a 33. Telekom Vivicittá Városvédő Futás félmaraton versenyén a Lánchídon 2018. április 15-én

MTI Fotó: Mohai Balázs

Címkék#vivicittá

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!