forradalmi innováció

2020.03.05. 15:10

Újabb nemzetközi környezetvédelmi díjat nyert a Sziget

Március 3-án, a londoni Royal Garden Hotelben tartott AGF Awards díjátadón, idén már a második, zöld tevékenységét méltató nemzetközi elismerését zsebelhette be a Sziget.

Budapest, 2019. augusztus 11. Fiatalok vízpermettel hûsítik magukat a 27. Sziget fesztiválon az óbudai Hajógyári-szigeten 2019. augusztus 11-én. MTI/Mónus Márton

Forrás: MTI

Fotó: Mónus Márton

’A Greener Festival’ célja, hogy segítsen különböző rendezvényeknek és fesztiváloknak környezethatékony gyakorlatok megteremtésében az egész világon. Ezen elköteleződés nyomán, a ’Greener Festival Awards’-on immár

második alkalommal díjazták a ’legzöldebb’ fesztiválokat, és ezúttal a ’Greener Innovations’ kategóriában került a Sziget a nemzetközi mezőny fölé.

A megtisztelő első helyet egy – a fesztiválok világában – forradalminak ható innovációval nyerte el. A tavalyi fesztivál idején, a fenntartható táplálkozást népszerűsítő étkezőblokkban, a Mama Earth Eatery-ben olyan ételeket lehetett kapni, melyek előállítása alacsony CO2 kibocsátással járt, az innen származó ételmaradék, lebomló műanyagból készült evőeszközök és tányérok pedig – a ProfiKomp Zrt. komposztálási technológiájának hála – helyben feldolgozásra kerültek egy mobil komposztáló-berendezés segítségével. Az így elkészült humuszt az Óbudai-sziget rekultivációjára fordítják majd, ezzel is erősítve a helyi fenntarthatósági törekvéseiket. A helyszínen még egy „látványlabor” is működött, ahol a komposztálás folyamatát ismerhették meg az érdeklődők.

„Természetesen itt nincs vége a fenntarthatósági törekvéseinknek”

– mondta Kádár Tamás főszervező,

„a Sziget kiemelt küldetése a fenntartható fesztiválozás alapjainak megteremtése,

ezért is dolgozott ki egy hosszútávú tervet ennek kapcsán, amit áprilisban a Föld Napja alkalmával fogunk bemutatni.”

Borítókép: Fiatalok vízpermettel hűsítik magukat a 27. Sziget fesztiválon az óbudai Hajógyári-szigeten 2019. augusztus 11-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!