Felvétel 2021

2020.12.28. 20:25

Újítások a határidőkkel és a pontszámításokkal kapcsolatban

A módosítások a szakképzésre jelentkezőket érinti a leginkább.

Forrás: Shutterstock

Mint azt már olvashattátok, kezdetét vette a felvételi jelentkezés a 2021 szeptemberében induló alap-, osztatlan és mesterképzésekre, valamint a felsőoktatási szakképzésekre.

A felsőoktatási felvételi eljárás menetét, a pontszámítási módszereket, a meghirdetett képzéseket és az érvényes jelentkezéshez szükséges minden további információt az eljárás hivatalos honlapján, a felvi.hu oldalon közzétett Felsőoktatási felvételi tájékoztató tartalmazza.

Már pár pontban felsoroltuk, hogy miben várható a legnagyobb változás a korábbi évekhez képest, majd pedig egy bővebb anyagban is végigvettük ezeket.

A módosítások a szakképzésre jelentkezőket érinti a leginkább, mely nem meglepő, hiszen ezen a területen folyamatos változások történnek a Szakképzés 4.0 stratégia bevezetésének következtében.

Így tehát az egyik fő újítás az okleveles technikusi képzés indítása, és az erre vonatkozó felvételi szabályok kialakítása, valamint a többletpontok átalakítása.

Még több felvételivel kapcsolatos információért kövess minket, és olvasd el a Felvételi 2021 rovatban szereplő cikkeinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!