túra

2019.08.18. 15:15

Útnak indultunk, barangoltunk Sötétvölgyben

Fekete Dávid

A Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra több szakasza is keresztül halad Sötétvölgyön, az egyik legfontosabb természetjáró portál szerint egy 8,7 kilométeres etap vezet a Sötétvölgyi tábortól a Remete-kápolnáig. Ezúttal viszont nem a honlap által kijelölt úton indultunk el, inkább a tájokozódási pontatlanságok miatt, mintsem önszántunkból.

A tábor melletti táblára ugyanis nincsen kiírva a Remete-kápolna, ellenben négy nyíl is a Kéktúra bizonyos szakaszát mutatja. Mi a Szent Anna-kápolna ás a Csurgó-forrás felé indultunk el.

Sötétvölgy vadregényes tájairól már sokat hallott az egyszeri ember, mégis elképesztően hangulatos az ottani séta. Olyan érzése támad a túrázónak, mintha egy teljesen más földrészen, esetlegesen másik világban róná a métereket. A dimbes-dombos erdőben sátrazók, két fa közé kifeszített függőágyak, kiterített törülközők fogadtak. Amerre a szem ellátott burjánzott az élet. És mégis: nem vált monotonná a táj, hiszen egy erdei szakaszt egy tisztás váltott, és így tovább.

Ugyan a Kéktúrán nem haladtunk tovább, mégsem búslakodunk, hiszen valami egészen meseszerű élménnyel gazdagodtunk.

[embed]]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában