Nyaralás

2017.06.28. 09:53

Erős szezonra készülhetnek a vízpartokon

Minden szálláskategóriában vendégszám növekedésre van kilátás a nyári főszezonban. Az optimista prognózisokra az előfoglalások 10 százalékos emelkedése ad okot.

Sándor Tünde

Balatoni illusztrációk

Fotó: Lang Róbert

Remek főszezon elé néznek a magyarországi kereskedelmi szálláshelyek, amelyek a becslések szerint 5-15 százalékkal több vendéget fogadhatnak, mint az előző nyáron. Erre utalnak a folyamatosan érkező foglalások, meg részben arra is, hogy tudatosabbak lettek a nyaralást tervezők, akik a minőségi, jó ár-érték arányú szolgáltatást kínáló szállásokat a korábbiaknál hamarabb lefoglalják – összegzi a tapasztalatokat Könnyid László, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke, akit a napokon belül startoló főszezon apropóján kérdeztünk.

Mint megtudtuk: már az előszezon is rendkívül erős volt a Balaton partján, az ottani szálláshelyek közül sokan igen erős hónapot zárnak. Az élénkülő belföldi vendégforgalom mellett ebben az orosz és a cseh vendégéjszakák számának emelkedése is szerepet játszik, és a gyógyhelyeken ez a vendégkör még csak most fog igazából megjelenni.

A hagyományosan legerősebb vendégforgalmat generáló július–augusztusi időszakban nemcsak a Balaton-parti, hanem az összes vízparti nyaralóhely várható forgalma erősebbnek ígérkezik, vagyis átlagosan 10 százalékkal több vendégre számíthatnak a Velencei-tó, a Tisza-tó partján és a folyók partján lévő szállások tulajdonosai is. Mint a szállodaszövetségi elnök rámutatott: a természetes vizeken túl a fürdők és a wellness-szolgáltatásokat kínáló szálláshelyek főszezonja is jól tervezhető, a vendégek számára ugyanis a víz, illetve a fürdőzési lehetőség a legerősebb hívószó.

A vizes élmények mellett rendkívül hangsúlyossá, illetve keresetté váltak a különböző szabadidős programlehetőségek, a kulturális eseményekre ugrásszerűen nő az igény. A vendégek kifejezetten keresik a környékbeli programokat, illetve programcsomagokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában