Ezotéria

2010.05.04. 10:15

Hold, ami két embert összetart

A Hold hatása egy párkapcsolat kezdetén alig érzékelhető. Pontosabban érzékelhető, csak éppen nem veszünk róla tudomást, noha együttlétünk tartósságát éppenséggel a két Hold egymáshoz viszonyított helyzete határozza meg.

Buzsáki Gábor

Mire érdemes odafigyelni?

Az összevetett születési képletekben a két Hold, - jegy, illetve - ház helyzetére.
A jegyek minősége mutatja meg azt, hogy a két lélek miként kapcsolódik egymáshoz. Amennyiben a Holdak egymással harmonizáló jegyben állnak, úgy minden esély adott, egy tartós kapcsolat kialakítására.

Egymással harmonizálnak a tüzes és a levegős jegyek:

Tüzes jegyek: Kos, Oroszlán, Nyilas,
Levegős jegyek: Ikrek, Mérleg, Vízöntő

És ugyanilyen harmonikus a föld és a vízjegyek kapcsolata:
Földes jegyek: Bika, Szűz, Bak,
Vizes jegyek: Rák, Skorpió, Halak

Diszharmóniáról akkor beszélhetünk, amikor az egyik Hold tüzes, vagy levegős, míg a másik földes, vagy vizes jegyben áll. Ebben az esetben a két Hold idővel egymást irritálja. Ezért van az például, hogy több évtizedig tartó boldognak látszó házasságok hirtelen, egyik napról a másikra zátonyra futnak.

A harmadik eset, amikor a két Hold ugyanabban a jegyben áll. Mivel a két lélek egyforma, ezért időnként nagyon, máskor pedig a saját hibáik miatt (amit egyébként a másikban látnak) egyáltalán nem értik meg egymást (se veled, se nélküled...). Mindent összevetve azonban ez az eset is harmonikusnak tekinthető!

A Holdak házhelyzete, a jegyhelyzettől függően megmutatja, hogy melyek azok az életterületek, amelyek a két embert összekapcsolják, vagy adott esetben szétválasztják. Vagyis a két Hold házhelyzete mutatja meg azt, hogy melyek azok az életterületek, amelyek harmonikus Hold kapcsolat esetén az adott képlet tulajdonosait összetartja, illetve diszharmonikus kapcsolat esetén szétválasztja.Nézzünk erre példákat!

Harmonikus:

Éva születési képletében a Hold, a Bika jegyében, a X. házban áll.
Ádám képletében a Hold, a Skorpióban, az 5. házban.

Jegyhelyzet alapján a két Hold egymással harmóniában áll (Föld - Víz). Ez alapvetően feltételezi azt, hogy a kapcsolatuk hosszútávra elegendő megértéssel rendelkezik. Kapcsoltuk tartósságát az 5. illetve a X. ház eseményei biztosítják. Azaz feltételezhetjük, hogy egy olyan harmonikus kapcsolatról van szó, amelyet a gyermek, a közös vállalkozás (munka), illetve a karrier tart össze.

Diszharmonikus:

Éva születési képletében a Hold, a Bika jegyében, a X. házban áll.
Ádám képletében a Hold, az Oroszlánban, az 5. házban.

Jegyhelyzet alapján a két Hold egymással diszharmóniában áll (Föld - Tűz). Feltételezhető, hogy egymás nem megértése miatt a kapcsolatban idővel problémák jelentkezhetnek. A problémákért elsősorban az 5. illetve a X. házzal kapcsolatba hozható események tehetők felelőssé! Példánkban egy olyan kapcsolatról lehet szó, amelyet a gyermek, a közös vállalkozás (munka), illetve a karrier idővel szétválaszthat.

Képleteket vizsgálva, nézd meg a Holdak házhelyzetét, vagyis azt, hogy külön-külön mely házban tartózkodnak, majd a két Hold jegyhelyzete alapján értékeld, hogy mi az, ami az adott kapcsolatot összetartja, vagy szétválasztja:
I. ház:
A másik személyisége, megjelenése

2. ház:

A pénz

3. ház:
A kommunikáció, a beszéd

IV. ház:
A család, az otthon, esetleg a szülők

5. ház:
A gyermek, vagy a vállalkozás

6. ház:
A segítőkészség, a másik szolgálata (anyós, vagy após)

VII. ház:
A jog, azaz maga a házasság

8. ház:
A szexualitás, vagy a másik pénze

9. ház:

Az álmok, a magas szellemiség

X. ház:
A karrier, esetleg a közös munka (valamelyik szülő)

11. ház:
A barátok és a haverok, hozott gyermek

12. ház:
A titkok, az önfeláldozás, a rászorultság (anyós, vagy após)

FONTOS!
Természetesen két képlet összevetésénél számos más tényező is szerepet játszik.
Mindezeken túl a Hold szerepe kiemelkedő! Hatását tekintve, hozzávetőlegesen 40-50%-ban képes meghatározni egy adott kapcsolat jövőjét!

Forrás: Asztropatika

Kapcsolódó anyagok 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!