Ezotéria

2009.12.14. 12:00

Harc a gyermekért - és ellene

A nők bármire képesek, hogy gyermeket szülhessenek, és bármit megtennének, hogy a nem kívánt gyermek soha ne jöjjön a világra. De vajon kitérhet-e az ember a sorsa elől? Kijátszható-e a horoszkópban látható jövő?

Herczeg Kata

Magdi csinos, negyvenes évei elején járó asszony – elegáns autóval érkezik a találkozóra. Most a férje üzleti tárgyalásainak kimenetele érdekli. Értékes briliáns nyakéket, aranyórát visel még ezen a szürke hétköznap délután is. Nem először találkoztunk. Huszonéves volt, amikor kétségbeesetten azért keresett, hogy mit látok a képletében. Akkor még csak üveggyöngyökből fűzött láncot és ezüstgyűrűt viselt. Egyszerű kartonruhában jött. A kérdés, ami foglalkoztatta: lesz-e házasság az akkori kapcsolatából, merthogy terhes, és a fiú nem igazán akarja elvenni.
– Azt mondta, éljünk együtt. Drága esküvő nélkül. De ha nem vesz el, akkor bármikor elhagyhat... Most még el tudom vetetni a babát, ha azt mondod, hogy nem lesz esküvő.
– Neked nem kell ez a gyerek?
– Csak ha van esküvő. Fiatal vagyok, még előttem az élet. Később is szülhetek...

<billboard>

Gyermek általában akkor születik, ha mindkét szülő képletében utalás van rá. Persze a mama bolygóállásai az erősebbek, de azért a férfi horoszkópja sem elhanyagolandó. Magdi képletében volt esély a gyermekszülésre, igaz, komplikációt, nőgyógyászati problémát is mutatott a Neptunusz, a Mars és a Vénusz kapcsolata. Viszont házasságra utaló jelek egyáltalán nem látszottak sem abban az évben, sem a következő háromban. Szakítás viszont igen. De valójában a szakítás is csak Magdi képletében látszott, tehát az ő akaratából következik be – ha bekövetkezik.
– Tudod, hogy nagyon kevés gyermekszületésre utaló pont van a képletedben? Nem vagy egy teherbe esős fajta. Vagy ha terhes leszel is, nem igazán tudod majd kihordani a babát.  Szerintem érdemes volna megtartanod. Talán azért is, mert karmikus kötelezettséged a gyermeknevelés. Előbb vagy utóbb, de teljesítened kell ezt a sorsfeladatot.
– Mit jelent az, hogy karmikus feladat?
– Nehéz, de fontos életcél. Olyasmi, amit valójában nem te tűzöl magad elé, hanem az élet. Ha kitérsz előle, később bánni fogod. Talán már ebben az életedben, és a következőben újra megkapod feladatként.
Magdi némán ült. Látszott rajta, hogy nehezen tud dönteni. Fütyül a következő életére, ő most szeretne boldog lenni.
– Hívj fel telefonon, és mondd be a fiú adatait is, mert azzal lesz teljes a kép.
Magdi nem hívott. Pontosabban nem akkor hívott, amikorra vártam.
– Azt hiszem, már eső után köpönyeg, de azért nézd meg Péter képletét – diktálta a fiú születési adatait jó két hónappal az első találkozásunk után.
Hát igen. A fiú képletében egy gyermek elvesztése volt, és a szerelemben az Uránusz váratlan negatív fordulatot jelzett.

Péter Rák napjegyű, Halak aszcendenssel, erősen családcentrikus. És a képletéből is messziről látszott: imádja a gyerekeket. Az ilyen férfira mondják: „anyaszívű apa!”
– Nagy baj van! – mondta Magdi, amikor személyesen jött a konzultációra. Rosszul nézett ki, nyúzott volt, lefogyott.
– Elment a baba? – kérdeztem önkéntelenül, hiszen a képletében ott volt a komplikáció, a nőgyógyászati baj.
– Nem elment, elvetettem. Majdnem belehaltam. Az orvos ugyan mondta, hogy nem lesz sima abortusz, gondoljam meg jól. Aztán aláírattak mindenféle papírt, hogy saját akaratomból.
– De hát miért vetetted el? Péter szeret, akar téged is, vállalta volna a gyereket is. A képlete alapján jobb apát el se képzelhettél volna a csemetéidnek. Nehezen tudom elképzelni, hogy beleegyezett az abortuszba.
– Nem kérdeztem. Ez az én ügyem. Az én testem. Neki is ezt mondtam. Mire megsértődött. Azt mondta: szívtelen, gonosz vagyok, és nem is szeretem, úgyhogy most már később sem akar feleségül venni...
– Szakítottatok?
– Igen. De hát én megmondtam előre: vagy van esküvő, és megszülöm a gyereket, vagy ha nem vesz el, megy a gyerek is. De ő megint csak valami halvány ígéretet tett, persze hogy lesz esküvő, csak nem most. Azt mondta, én szüljek, ő közben diplomázik, utána gyűjtünk egy kis pénzt, és a második gyerek már törvényes házasságba születik. Ezt nehezen hittem. Inkább elmentem a dokihoz.
– Akkor mi a baj? Hát szeret, akart téged is, vállalta a gyereket is... Olyan fontos az a fránya papír? A násznép meg a fehér fátyol?
– Házasságból nehezebb kilógni, mint egy laza párkapcsolatból. Én így nem mertem vállalni a babát.
– Most sokáig várhatsz, mire ismét gyermekáldásra lesz kilátás...
– Kibírom. Inkább arra lennék kíváncsi, hogy visszajön-e hozzám Péter?
– Biztos, hogy ezt szeretnéd? Attól tartok, ezt a fiút nem szeretted igazán. A kettőtök képletét összevetve úgy látom, több volt az önzés benned, mint az őszinte szerelem. Most is csak azért várod vissza, mert a hiúságodat bántja, hogy nem te adtad ki az útját, hanem ő mondta azt, hogy vége. 

Péter nem tért vissza. Magdi néhányszor felkeresett az elmúlt másfél évtizedben. Huszonhét évesen, mielőtt hozzáment Ákoshoz, azt tudakolta: összeillenek-e. Mert nem szeretné megégetni magát. Ákos gazdag, jóképű, buknak rá a nők. Vajon meg tudja-e tartani?
– Ákos is Halak jegyben született, de neki Skorpió az aszcendense. És a Rák jegyben áll a Holdja. Ez (és a gyerekekre utaló 5. háza) azt jelezte, hogy Ákos is imádja a gyerekeket. És nagyon tudja szeretni gyermekei anyját.
A férfi tényleg a tenyerén hordta Magdit. Elhalmozta mindennel. És évente előállt a kéréssel: „Szülj nekem egy fiút!” Később már mindegy volt, fiút-e vagy kislányt, csak szüljön már a felesége. Magdi azonban nem esett teherbe.
– Mikor van már gyermekre utaló jel a képletemben? Már a harmadik lombikakció is kudarcot vallott. kifutok az időből! Harmincöt elmúltam.
– Hát nem nagyon tudlak biztatni. Azaz lehetne gyermek... Ajándék gyermek. Nem is egy...
– Ajándék?
– Akit „készen kapsz” az élettől, mintegy ajándékba. Nem te szülöd meg.
– Félrelép Ákos? Ez borzasztó!
Nem tudtam mit mondani. Akár így is érkezhet a baba. De úgy is, hogy örökbe fogadják. Ákos évekig hallani sem akart örökbefogadásról. Aztán az orvos közölte vele a szomorú hírt: Magdi méhében daganat van, mielőbb műteni kell. És mindent el kell távolítani, nehogy a kóros szövetek tovább szaporodjanak. Most már biztos, hogy saját gyermeket nem szülhet.
Ákos imádta Magdit. Mindent elkövetett, hogy gyorsan gyógyuljon. És amikor a felesége már felerősödött, azt kérdezte: „Mit szeretnél karácsonyra? Egy új autót vagy egy kisbabát?”
Magdi elképedt. És a babát választotta. Mindez négy és fél éve volt. Alig fél év múlva már elfoglalta a gyerekszobát Anti, a fekete szemű, kreol bőrű, féléves kisfiú. És tavaly karácsonyra megérkezett a hugica is. Az egyéves kislány ugyanolyan éjfekete hajú, fekete szemű, mint a bátyja. Magdit egyáltalán nem zavarja, hogy a gyerekek honnan jöttek. A lényeg, hogy felnevelheti őket.  Azt hiszem, szépen fel tudja oldani a karmafeladatát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!