Foci-Eb 2020

2021.06.10. 15:06

Okostelefon nélkül is át lehet venni karszalagot, de csakis saját névre

Az Európa-bajnoki mérkőzésekre való belépéshez szükséges karszalagok átvételekor nem ellenőrzik magukat a belépőket, így a jegyek bemutatása, például okostelefon nélkül is át lehet venni őket – tájékoztatták a szervezők a Nemzeti Sport Online-t, miután továbbítottuk számukra olvasóink kérdéseit. A személyes átvétel ugyanakkor nem kerülhető ki – meghatalmazással és dokumentumokkal sem.

Forrás: Nemzeti Sport

Fotó: Török Attila

 

Budapesten négy mérkőzést rendeznek minden bizonnyal telt ház előtt (június 15: Magyarország–Portugália; június 19: Magyarország–Franciaország; június 23: Portugália–Franciaország, valamint egy nyolcaddöntős összecsapás június 27-én), és mint az MLSZ többször megírta közleményeiben, ezekre a 18 éves és annál idősebb szurkolóknak kizárólag az adott találkozóra érvényes karszalaggal lehet bejutni.[1]

Ezzel kapcsolatban több olvasónk érdeklődött, mi történik például azokkal, akiknek nincs saját okostelefonjuk, ők önállóan átvehetik-e a karszalagjukat. Illetve írásos meghatalmazással, a fényképes igazolvány bemutatásával átveheti-e megbízott fél is karszalagokat.

A szervezők tájékoztatása szerint előbbi esettel nem lehet probléma, a három állomáson ugyanis nem ellenőrzik a belépőket, arra a stadionnál való belépéskor lesz csak szükség, a karszalagok átvételéhez a személyazonosító okmányra, illetve az oltást igazoló védettségi kártyára (alternatívaként, okostelefon esetén a már említett EESZT telefonos applikációra) van csak szükség. A karszalagok személyes átvételét azonban nem lehet kikerülni meghatalmazás ellenében sem – azaz meghatalmazás ellenében sem adhatnak ki karszalagot másnak.

Mint korábban írtuk, a karszalagokat az adott mérkőzést megelőző nap reggelétől lehet átvenni három budapesti helyszínen: a Papp László Budapest Sportarénánál, a Groupama Arénánál és a Városligetben lévő regisztrációs ponton. Érdemes a karszalagot már a mérkőzés előtti napon felvenni a meccs előtti fennakadások elkerülése érdekében. Az állomáson be kell mutatni egy érvényes fényképes igazolványt (személyi igazolvány vagy útlevél), és a védettségi igazolványt. Akinek nincs védettségi igazolványa, a hivatalos, úgynevezett EESZT telefonos applikációban is igazolhatja a védettségét. Ha minden adat rendben van, a drukker megkapja a mérkőzésre érvényes karszalagot.

A szabályok értelmében a Puskás Arénába való belépéskor bármilyen személyazonosító okmány mellett a regisztrációs ponton kapott karszalagot és a belépőjegyet kell felmutatni, majd testhőmérséklet-mérésen esik át a szurkoló. Ha az érték 37.8 fok vagy afeletti, az illető nem léphet be a stadionba. Ezek után további három mérés következik, ha egyik sem felel meg a elvárt adatnak, akkor önkéntes karanténba kell vonulni. Ha minden rendben ment, a jegy tulajdonosa elfoglalhatja a helyét a lelátón.

EURÓPA-BAJNOKSÁG

AZ F-CSOPORT (BUDAPEST, MÜNCHEN) PROGRAMJA

Június 15., kedd, 18.00

Budapest

Magyarország–Portugália

Június 15., kedd, 21.00

München

Franciaország–Németország

Június 19., szombat, 15.00

Budapest

Magyarország–Franciaország

Június 19., szombat, 18.00

München

Portugália–Németország

Június 23., szerda, 21.00

Budapest

Portugália–Franciaország

Június 23., szerda, 21.00

München

Németország–Magyarország

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!