Pozitív vélemények

2024.06.14. 09:24

A skót szurkolók Szoboszlait jónak tartják, a spanyol szakíró szerint válogatottunk továbbjut (videó)

Megérkeztek a skót szurkolók a németországi Európa-bajnokságra, és velük együtt a hangulat is megélénkült Münchenben, ahol ma a nyitómeccset rendezik. A skótok átadják magukat az érzésnek, büszkén viselik a szoknyát, söröznek, a magyar válogatottról pedig igen jó véleménnyel vannak. Raul Fuentes, a spanyol Radio Marca nemzetközi labdarúgásszakértője szerint válogatottunk továbbjut a csoportjából.

MW

Szoknyás férfiak lepték el Münchent

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Martin Divisek

Ma este kilenc órakor a francia Clément Turpin játékvezető sípszavára elkezdődik a 17. futball-Eb, amelynek a nyitómeccse számunkra külön érdekes, hiszen a magyar válogatott két leendő ellenfele, a házigazda Németország és Skócia csap össze az A csoportban. 

Skót szurkolók Münchenben
Fotó: Martin Divisek / Forrás: MTI/EPA

A Magyar Nemzet tudósítói Edinburgh-ből érkezett fiatalokkal beszélgettek, akik Szoboszlai Dominikot ismerik a magyar válogatottból, ami persze nem csoda, hiszen a skótok sztárja, Andy Robertson miatt ők is árgus szemekkel követik a Liverpool meccseit. Jó játékosnak tartják a magyar középpályást, de abban bíznak, hogy a skót válogatott megelőzheti Szoboszlaiékat, és behúzhatja a második helyet a csoportban. Ha nem, akkor legalább harmadikként jusson tovább.

Egy többet megélt, idősebb skót szurkoló ugyanakkor töredelmesen bevallotta, hogy ők már csak olyanok, hogy mindig bizakodnak, ami sokszor nincs összhangban a realitással. – De ha nincs remény, akkor semmi sincs – jegyezte meg.

Egyikük szerint a németek nulla ponttal zárják a csoportot, Magyarország meg hárommal, de belőle már a korsónként 6,5 eurós sör is beszélhetett.

Spanyol szakíró: a magyar válogatott továbbjut csoportjából

Raul Fuentes, a spanyol Radio Marca nemzetközi labdarúgásszakértője szerint a magyar válogatott továbbjut a csoportjából, a spanyol nemzeti tizenegy végső győzelme viszont meglepetés lenne a pénteken (ma) kezdődő németországi Európa-bajnokságon.

Spanyolországban a nagy többség nem ismeri a magyar válogatottat, a közelmúlt eredményeivel viszont tisztában van

– nyilatkozott az MTI-nek a vezető madridi sportnapilap, a Marca rádiójának népszerű Eb-tudósítója, aki elárulta azt is, hogy sztárok nélküli gárdaként tekintenek honfitársai a magyarra.

A magyar válogatott tagjai a csapat nyilvános edzésén Weiler-Simmerbergben
Fotó: Illyés Tibor / Forrás: MTI

Szoboszlai Dominik az, akinek a nevét ismerik a spanyol szurkolók, viszont a szó legszorosabb értelmében, nagybetűs csapatnak tartják a magyar válogatottat, ami véleményem szerint elsősorban Marco Rossi szövetségi kapitány kézzelfogható munkájának köszönhető

– tette hozzá a szakember, aki – többek között – a magyar csapat mérkőzéseit kommentálja és azokról tudósít Németországból.

Raul Fuentes a magyar válogatott minőségéről azt mondta, hogy Marco Rossi egy rendkívül masszív, rakkolós, kőkemény, kilencven percen át zakatoló alakulatot rakott össze az elmúlt években, amely taktikailag is felveszi a versenyt a kontinens legjobbjaival.

Éppen ezért azt várom, hogy a csoportkörből továbbjutnak a magyarok

– árulta el, viszont – az ellenfél ismerete nélkül – arról már nem akart nyilatkozni, hogy az egyeneses kieséses szakaszban hogyan alakul majd Szoboszlai Dominikék Európa-bajnoki története.
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában