Világbajnokság, A-csoport

2022.11.29. 17:55

A hollandoktól is kikapott, pont nélkül csoportutolsóként zárt a házigazda Katar

Hollandiának sem okozott gondot legyőznie a katariakat, ezzel csoportelsőként jutott az egyenes kieséses szakaszba. A házigazda pont nélkül, sereghajtóként fejezte be története első világbajnokságát.

B. S.

Cody Gakpo harmadik vb-meccsén a harmadik gólját szerezte

Fotó: AFP

Ázsia-bajnokként mérettette meg magát hazai környezetben Katar, de könnyűnek találtatott. Felix Sánchez együttese lett az első válogatott, amelyik házigazdaként két vereséggel kezdte a világbajnokságot és Dél-Afrika 2010-es szereplése után a második, amelyik már a csoportkörben búcsúzik a tornától. Egyetlen céllal várhatta a számára utolsó mérkőzést, hogy tisztességesen köszönjön el a vb-től, míg Hollandia győzelemmel vagy döntetlennel biztosan továbbjut.

Fél óra játék után al-Bajt Stadion gyepének katari részét koptató Oranje került (még) közelebb tervéhez, amikor Gakpo és Klaassen kényszerítőjét követően előbbi találatával vezetést szerzett. A PSV támadójának harmadik vb-meccsén szerzett harmadik gólja nem tett jót a mérkőzésnek, halvány füttyszó kíséretében lassan csordogált a mérkőzést. A hollandok nem szaggatták az istrángot, a vendéglátók játéka pedig jól tükrözte eddigi szereplésüket, néhány távoli lövésen kívül nem dolgoztatta meg Noppert kapust. A Nemzetek Ligája négyes döntőjének jövő évi házigazdája Frenkie de Jong révén a második félidő elején gyorsan megduplázta előnyét (majd rúgott rá egy kezezés miatt végül elvett gólt), amivel eldöntötte a mérkőzést, egyben a csoport első helyéről szóló kérdést.

A-csoport, 3. forduló
Hollandia–Katar 2–0 (1–0)
al-Bajt Stadion, 66.784 néző. V.: B. Gassama (gambiai)
Hollandia: Noppert – Timber, van Dijk, Aké – Dumfries, de Roon (Koopmeiners, 83.), F. de Jong (K. Taylor, 86.), Blind – Gakpo (Weghorst, 83.), Klaassen (Berghuis, 66.), Depay (V. Janssen, 66.). Szövetségi kapitány: Louis van Gaal
Katar: Barsem – Mohammad (Heder, 85.), Pedro, Huhi, Hasszan, Ahmed – al-Hajdosz (Aszad, 64.), Madibo (Budiaf, 64.), Hatem (Alieldin, 85.) – Ali (Muntari, 64.), Afif. Szövetségi kapitány: Felix Sánchez
Gólszerzők: Gakpo (26.), F. de Jong (49.)

Statisztika

63

Labdabirtoklás (százalékban)

37

12

Kapura lövések

6

4

Kaput eltalált lövések

4

4

Szögletek

2

786

Összes passz

457

738

Sikeres passz

394

A csoport végeredménye

1.

Hollandia

3

2

1

0

5–1

7

2.

Szenegál

3

2

0

1

5–4

6

3.

Ecuador

3

1

1

1

4–3

4

4.

Katar

3

0

0

3

1–7

0

 

Címkék#katari vb

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!