Világbajnokság, C-csoport

2022.11.26. 21:58

A Mexikó elleni győzelem az életben maradást jelentette Argentínának

Az argentin válogatott Lionel Messi és Enzo Fernandez góljával 2–0-ra legyőzte Mexikót a katari világbajnokságon.

TEOL

Lionel Messi gólja törte meg a mexikóiak ellenállását

Fotó: AFP

Nagyon érződött az argentinok futballján, hogy nekik ezen a meccsen nem szabad hibázniuk. Mentek előre Lionel Messiék, de igazán nagy helyzetük nem akadt, a láthatóan a döntetlen megszerzésére berendezkedő mexikóiak kiválóan védekeztek, így még lövésig is alig jutottak el a dél-amerikaiak. A második félidőben aztán jött Lionel Messi, s Angel di Maria középre adása után jó 20 méterről kilőtte a bal alsót, Guillermo Ochoa későn vette észre a lábak között elsuhanó labdát és már nem tudott védeni. A mexikóiak a bekapott gól után bátrabbak lettek, ám helyzetben ez nem mutatkozott meg, sőt a csereként beküldött Enzo Fernandez egy csodás góllal pontot tett a nyitott kérdések végére. Argentína javított a szaúdiaktól elszenvedett 2–1-es vereség után de még csak az első lépést tette meg, a továbbjutást a lengyelek elleni záró találkozón kell kiharcolniuk. 

C-csoport, 2. forduló
Argentína–Mexikó 2–0 (0–0)
Luszail, Lusail Iconic Stadion, 88.966 néző. Vezette: Daniele Orsato (olasz).
Argentína: Emiliano Martínez – Montiel (Molina, 63.), Otamendi, Lisandro Martínez, Acuna – Di Maria (Romero, 69.), De Paul, Rodriguez (E. Fernandez), Mac Allister (Palacios, 69.) – Messi, Lautaro Martínez (J. Alvarez, 63.). Szövetségi kapitány: Lionel Scaloni.
Mexikó: Ochoa – Alvarez (R. Jimenez, 66.), Araujo, Montes, Moreno, Gallardo – Chavez, Herrera, Guardado (Gutierrez, 42.) – H. Lozano (Alvarado, 73.), Vega (Antuna, 66.). Szövetségi kapitány: Gerardo Martino.
Gólszerzők: Messi (64.), E. Fernandez (87.). 

STATISZTIKA
Labdabirtoklás: 58%, illetve 42%
Kapura lövés: 6, illetve 4
Kaput eltaláló lövés: 3, illetve 1
Szöglet: 4, illetve 2
Les: 2, illetve 4
Sárga lap: 1, illetve 4
Összes passz: 539, illetve 374
Teljesített passz: 460, illetve 297

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!