Világbajnokság, B-csoport

2022.11.25. 22:02

Anglia nem törte magát, egy pontot elcsent az Egyesült Államok

Nem született gól a kényelmes tempóban futballozó Anglia és az Egyesült Államok mérkőzésén, a katari világbajnokságon.

TEOL

Az amerikaiak támadója, Timothy Weah elől Harry Maguire fejeli el a labdát

Fotó: AFP

Alaposan bekezdtek az angolok Katarban: bemutatkozó meccsükön hat gólig meg sem álltak Irán ellen. Az amerikaiak közben vezettek ugyan Walesszel szemben, de a fordulás két pont kicsúszott a kezeik közül (1–1). Azt gondoltuk, hogy Gareth Southgate együttese ott folytatja, ahol abbahagyta, de erről szó nem volt. Eléggé kényelmesen passzolgattak a szigetországiak, nem voltak sehol a fergeteges rohamok, mintha nem is ugyanazt a csapatot látnánk. 

Pedig ugyanaz volt, egy az egyben. Az amerikaiaké egyetlen helyen változott, a walesiek ellen kezdő Joshua Sargent helyet Haji Wright volt a középcsatár. Az első nagy helyzet az amerikaiak előtt adódott, de Christian Pulisic tizenöt méterről a lécre bombázott. A legnagyobb angol lehetőségre egészen a félidő utolsó pillanatáig kellett várni, ekkor Mason Mount jobb alsóba tartó lövését szögletre ütötte Matt Turner. 

A tempó a második félidőben sem lett jobb, sőt... Az angolokat érezhetően jóllakottá tette az irániak elleni 6–2-es győzelmük, az amerikaiak pedig – bár fölényben voltak – igazi nagy helyzetet nem tudtak kialakítani. A 93. percben Harry Kane így is eldönthette volna a mérkőzést az angolok javára, de hiába emelkedett kiválóan egy beadásra, fejese bőven elkerülte a kaput. 

A két együttes a 2010-es vb-n 1–1-re végzett, így az Egyesült Államok továbbra is veretlen világbajnokságon az angolokkal szemben. 

B-csoport, 2. forduló
Anglia–Egyesült Államok 0–0
Al Khor, Al Bayt Stadion, 68.463 néző. Vezette: Valenzuela (venezuelai)
Anglia: Pickford – Trippier, Stones, Maguire, Show – Bellingham (Henderson, 68.), Rice, Mount – Saka (Rashford, 78.), Kane, Sterling (Grealish, 68.). Szövetségi kapitány: Gareth Southgate
Egyesült Államok: Turner – Dest (Moore, 78.), Zimmerman, Ream, Robinson – McKennie (Aaronson, 77.), Adams, Musah – T. Weah (Reyna, 83.), Wright (Sargent, 83.), Pulisic. Szövetségi kapitány: Gregg Berhalter.

STATISZTIKA
Labdabirtoklás: 55%, illetve 45%
Kapura lövés: 8, illetve 10
Kaput eltaláló lövés: 3, illetve 1
Szöglet: 3, illetve 7
Les: 1, illetve 0
Sárga lap: 0, illetve 0
Összes passz: 546, illetve 429
Teljesített passz: 484, illetve 372

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!