Világbajnokság, D-csoport

2022.11.30. 17:57

Ausztrália a dánokat is legyőzte és bejutott a legjobb tizenhat közé Katarban

Ausztrália 1–0-ra legyőzte a dánokat a katari világbajnokság D-csoportjában, s ezzel bejutott a nyolcaddöntőbe a katari tornán.

TEOL

Mathew Leckie (jobbról) szerezte a meccset és a továbbjutást is eldöntő gólt

Fotó: AFP

Ahhoz képest, hogy mindkét csapatnak csak a győzelem jelentett biztos továbbjutást, egyik fél sem csípkedte egymást. Egy igencsak unalmas első félidőt tettek le az asztalra a csapatok, igazi nagy helyzet nélkül. Voltak ugyan ígéretes próbálkozások, de vagy egy közbelépő láb akasztotta meg az akciót, vagy a befejezésénél választottak rosszul a helyzetbe kerülő. A dánok játszottak enyhe fölényben, de összességében egy színtelen-szagtalan félidőt hagytak maguk mögött az öltözőbe vonuló csapatok. A fordulás után az ausztrálok kezdtek aktívabban, s a 61. percben Mathew Leckie góljával meg is szerezték a vezetést. A korábban a Hertha BSC-ben is megfordult támadó saját térfeléről húzott kapura, majd Joakim Maehlet jobbr-balra táncoltatva 10 méterről a kapu bal alsó sarkába lőtt. A végét megnyomták a dánok, sorra lőtték a szögleteket, több alkalommal még Kasper Schmeichel is előre ment, de ez már késő volt. Az ausztrálok megőrizték az előnyt, és 2006 után, történetük során másodízben bejutottak a legjobb tizenhat közé a világbajnokságon! Dánia nagy csalódást okozott, egy rúgott góllal és egy megszerzett ponttal búcsúzott el a tornától. 

D-csoport, a 3. fordulóban
Ausztrália–Dánia 1–0 (0–0)
Al-Wakrah, al-Dzsanub Stadion. Vezette: Gorbal Musztafa (algériai)
Ausztrália: Ryan – Degenek, Souttar, Rowles, Behich – Leckie (Hrustic, 89.), Mooy, Irvine Goodwin (Baccus, a szünetben) – McGree (B. Wright, 74.), Duke (Maclaren, 82.). Szövetségi kapitány: Graham Arnold
Dánia: K. Schmeichel – Kristensen, Andersen, Chriestensen, Maehle (Cornelius, 69.) – M. Jensen (Damsgaard, 59.), Hojbjerg, Eriksen – Skov Olsen (R. Skov, 69.), Braithwaite (K. Dolberg, 59.), Lindström. Szövetségi kapitány: Kasper Hjulmand
Gólszerző: Leckie (60.)

Statisztika

31

Labdabirtoklás (százalékban)

69

8

Kapura lövések

14

4

Kaput eltalált lövések

3

2

Szögletek

6

300

Összes passz

680

202

Sikeres passz

579

A csoport végeredménye

1.

Franciaország

3

2

0

1

6–3

6

2.

Ausztrália

3

2

0

1

3–4

6

3.

Tunézia

3

1

1

1

1–1

4

4.

Dánia

3

0

1

2

1–3

1

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!