Világbajnokság, B-csoport

2022.11.21. 22:06

Döntetlennel tért vissza Wales a világbajnokságra

Az első félidőben fölényben játszó Egyesült Államok 1–1-es döntetlent játszott a szünet után magára találó Walesszel a katari világbajnokság B-csoportjában.

TEOL

Gareth Bale 64 év után szerzett gólt a walesi színekben a világbajnokságon

Fotó: AFP

Hatvannégy év után Gareth Bale vezette ki Wales válogatottját világbajnoki mérkőzésen, de az oroszországi tornát kihagyó amerikaiak kezdték jobban az egymás elleni találkozót. Előbb Rodon vette be majdnem a saját kapuját, majd Sargent fejese csattant a lécen. Egyértelműen a jenkik akarata érvényesült az első félidőben, fölényük Timonthy Weah találatával az első félidő végén érett góllá. Az 1995-ben Aranylabdát nyert George Weah fia Pulisic passza után tizenegy méterről lőtte ki a bal alsó sarkot.

Élesebb Wales jött ki a második félidőre, de az ívelgetések céltalanok voltak, a rövid passzok meg rövidek, a nagyon gyors amerikaiak rendre megelőző szereléssel léptek közbe. Az első kaput eltaláló lövésére a 65. percig kellett várni, de Turner a léc fölé tolta Davies nyolc méterről érkező fejesét. Amikor úgy tűnt, az amerikaiak kihúzzák 1–0-val a meccset, a kapunak háttal álló Bale büntetőt harcolt ki, amit maga a csapatkapitány értékesített is. A 1958 után született újabb walesi vb-gól végül egy pontot ért, a válogatott pedig negyedik csoportmeccsén is döntetlent ért el.

B-csoport, 1. forduló
Egyesült Államok–Wales 1–1 (1–0)
Al Rajjan, Ahmed bin Ali Stadion. Vezette: Al Jassim (katari)
Egyesült Államok: Turner – Dest (Yedlin, 74.), Ream, Zimmerman, A. Robinson – McKennie (Aaronson, 66.), T. Adams, Musah (Acosta, 74.) – Weah (Morris, 88.), Sargent (Wright, 74.), Pulisic. Szövetségi kapitány: Gregg Berhalter
Wales: Hennessey – Mepham, Rodon, B. Davies – C. Roberts, Ampadu (Morrell, 95.), Ramsey, N. Williams (B. Johnson) – H. Wilson (S. Thomas, 93.), Bale, D. James (Moore, a szünetben). Szövetségi kapitány: Rob Page
Gólszerzők: Weah (36.), illetve Bale (82., 11-esből)

A csoport állása: 1. Anglia 3, 2. Egyesült Államok 1, 3. Wales 1, 4. Irán 0 ponttal.

Statisztika

58

Labdabirtoklás

42

6

Kapura lövések

7

1

Kaput eltalált lövések

3

5

Szögletek

3

588

Összes passz

406

524

Sikeres passz

325

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!