Világbajnokság, D-csoport

2022.11.26. 09:15

Egy újabb vereség a vb-búcsút jelentené az ausztráloknak

A

TEOL

Craig Goodwin (jobbról) szerezte az ausztrálok eddigi egyetlen vb-gólját Katarban

Fotó: AFP

 

Világbajnokság, D-csoport, 2. forduló. Tunézia–Ausztrália, szombat, 11 óra (tv: M4 Sport)

 

Az öt résztvevő afrikai együttes közül kettő szerzett pontot bemutatkozó meccsén, az egyik a tunéziai válogatott volt. A Ferencvárosban futballozó Aissa Laidounit ráadásul a mérkőzés legjobbjának választották a dánok elleni, gólnélküli döntetlenre végződött összecsapás után. Dzsalel Kadri együttese kifejezetten jó teljesítményt nyújtott, szervezetten, jól játszottak az észak-afrikaiak, akik az első szombati meccsükön Ausztrália ellen szerezhetik meg első katari győzelmüket. 

Utóbbiak alaposan meglepték a franciákat idei első vb-meccsükön, Craig Goodwin pompás góljával a kilencedik percben vezetéshez jutottak, de aztán feleszmélt a címvédő, s végül 4–1-re győzött egy olyan találkozón, amelyen 22:4 lett végül a kapura lövési arány. 

Érdekesség, hogy mindkét válogatott ötször szerepelt eddig világbajnokságon, s egyformán két győztes mérkőzéssel áll. Az ausztrálok 2006-ban Japánt verték 3–1-re, 2010-ben pedig a szerbeket győzték le 2–1-re. Tunéziának 1978-ban született meg az első vb-sikere, mégpedig Mexikó (3–1) ellen, aztán a legutóbbi vb-n 2018-ban, Oroszországban Panamát verték meg 2–1-re. Még az eredményeket tekintve is teljes az azonosság a két rivális múltjában. 

Egymás elleni eddigi első és utolsó meccsüket 2005-ben játszották, akkor a tunéziaiak nyertek 2–0-ra. 

A Tunézia–Dánia mérkőzésről itt olvashat bővebben, KATTINTSON IDE!

A Franciaország–Ausztrália mérkőzésen történtekért pedig KATTINTSON IDE!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!