Világbajnokság, C-csoport

2022.11.22. 19:00

Mexikó támadott, Lengyelország védekezett, Ochoa pedig büntetőt védett

A délutáni Tunézia–Dánia találkozó után a Mexikó–Lengyelország mérkőzés sem hozott gólt a katari világbajnokságon.

TEOL

Guillermo Ochoa kivédte Robert Lewandowski tizenegyesét

Fotó: AFP

Annak ellenére, hogy nem született gól, jó kis meccset játszott a mexikói és a lengyel csapat. A közép-amerikaikat elkísérő tízezer drukkernek köszönhetően az egész találkozón kiváló volt a hangulat, s ez a hangulat bizony magával is ragadta a mexikóiakat. Láthatóan bíztak a gyors támadóikban a zöldek, de jól tudta ezt a lengyel szakmai stáb is, amelyik kiválóan megszervezte a védekezését. Kimondott nagy helyzet nem alakult ki az első félidőben, de próbálkozásokat fel lehetett jegyezni, s inkább a mexikóiak voltak azok, akik közelebb álltak a gólhoz.

A fordulást követően sem változott a játék képe, Mexikó támadott, Lengyelország pedig várt a kínálkozó lehetőségre. Ez a lehetőség pedig eljött, amikor Robert Lewandowskit vitte a földre Hector Moreno, a Monterrey 34 éves védője, az ausztrál játékvezető pedig rövidke videózás után tizenegyest ítélt a lengyeleknek. Lewandowski kíméletlen ítéletvégrehajtó szokott lenni, de most hibázott, pontosabban Guillermo Ochoa mutatott be bravúrt és kiütötte a kapu bal alsó sarkába tartó labdát. 

A folytatásban még jobban rákapcsoltak a mexikóiak, akik mentek előre rendületlenül, de az utolsó passzok nem sikerültek, mindig tudtak tisztázni a lengyel védők, így maradt a gólnélküli döntetlen, amelynek még úgy is a lengyelek örülhetnek jobban, hogy Lewandowski lábában ott maradt a három pont. 

C-csoport, 1. forduló

Mexikó–Lengyelország 0–0
Doha, Stadium 974. Vezette:  Beath Chris (ausztrál)
Mexikó: Ochoa – Sanchez, Montes, Moreno, Gallardo – Herrera (Rodriguez, 71.), Alvarez, Chavez – Lozano, Martin (Jimenez, 71.), Vega (Antuna, 84.). Szövetségi kapitány: Gerardo Martino
Lengyelország: Szczesny – Cash, Bereszynski, Glik, Kiwior, Zalewski (Bielik, a szünetben) – Kaminski, Krychowiak, Szimansky (Frankowski, 72.) – Zielinski (Milik, 87.), Lewandowski. Szövetségi kapitány: Czeslaw Michniewicz 

Statisztika

60

Labdabirtoklás

40

14

Kapura lövések

9

4

Kaput eltalált lövések

2

6

Szögletek

5

500

Összes passz

330

426

Sikeres passz

244

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!