Világbajnokság, A-csoport

2022.11.25. 19:01

Valencia harmadik gólja pontot ért Ecuadornak Hollandia ellen

Ecuador 1–1-es döntetlent játszott Hollandiával a katari világbajnokság második fordulójában, s mindkét csapat lépett a továbbjutás felé.

TEOL

Nagy volt az öröm az ecuadoriak körében (középen Enner Valencia)

Fotó: AFP

Az ecuadori válogatott 702 perc (!) után kapott gólt – Cody Gapko óriási bombát küldött a dél-amerikaiak kapujának bal felső sarkába. Mindez a hatodik percben történt, s akkor azt gondoltuk, hogy a hollandok ezt a meccset is behúzzák. De nem így történt, mert a folytatásban nagyon feljavultak az ecuadoriak, akik tulajdonképpen a hátralévő idényben végig fölényben futballoztak, s a második félidő elején Enner Valencia révén ki is egyenlítettek. Előtte, még az első félidő hajrájában is betaláltak, de Pervis Estupinán találatát nem adta meg a játékvezető. 

A második félidei ecuadori fölényről mindent elmond, hogy amíg a sárgák nyolc alkalommal is eltalálták a kaput, addig ez a narancsosoknak csak egyszer sikerült. Nem gondoltuk volna, de a lefújás után a dél-amerikaiak bosszankodhattak az elszalasztott esély miatt, ráadásul amiatt is fájhat a fejük, hogy legjobbjukat, Enner Valenciát hordágyon kellett levinni a pályáról. A hollandok az előző 19 meccsükön, amióta van Gaal a kapitány, nem szenvedtek vereséget, 16 győzelem mellett ez volt a 13. döntetlenjük. 

A-csoport, 2. forduló
Hollandia–Ecuador 1–1 (1–0)
Hollandia: Noppert – Dumfries, Timber, van Dijk, Aké, Blind – Koopmeiners (de Roon, 80.), Klaassen (Berghuis, 69.), de Jong – Gakpo (Weghorst, 79.), Bergwijn (Depay, a szünetben). Szövetségi kapitány: Louis van Gaal.
Ecuador: Galindez – Porozo Vernaza, Torres, Hincapie – Preciado, Mendez, Caicedo, Estupinán – Plata (Ibarra, 90.), Estrada (Sarmiento, 74.), E. Valencia (K. Rodriguez, 90.). Szövetségi kapitány: Gustavo Alfaro.
Gólszerzők: Gakpo (6.), illetve E. Valencia (49.) 

STATISZTIKA
Labdabirtoklás: 54%, illetve 46%
Kapura lövés: 2, illetve 14
Kaput eltaláló lövés: 1, illetve 4
Szöglet: 2, illetve 5
Les: 1, illetve 4
Sárga lap: 0, illetve 1
Összes passz: 530, illetve 429
Teljesített passz: 454, illetve 353

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!