Világbajnokság

2022.12.12. 08:15

Új labda pattog a világbajnokság finisében, az „Álom” váltja az „Utazás”-t

Új, az al-Hilm, „álom” nevű labdát használják a katari labdarúgó-világbajnokság utolsó négy mérkőzésén.

MTI

Az utolsó négy mérkőzésen az al-Hilm, „álom” nevű labdát használják a világbajnokságon

Forrás: AFP

A szervezők, valamint a torna labdáját szállító Adidas német sportszergyártó cég közlése nyomán a csoportkörben, majd az egyenes kieséses szakasz első két fordulójában használt al-Rihla, „utazás” névre keresztelt labdát az elődöntők keddi kezdetétől az al-Hilm, „álom” nevű labda váltja. Ezt használják a hét végi két helyosztón is: a szombati bronzmeccsen, majd a vasárnapi döntőn.

Az új labda mintázata és főbb stílusjegyei hasonlóak az előzőhöz – miként egyedi technikai adottságai sem változtak –, a színei azonban alapjaiban mások. A korábbi fehér alapszínt az arany váltotta, míg a mintázatban már nem a kék a meghatározó, amely több színnel egészült ki, hanem a bordó és annak árnyalatai, valamint a piros és a fekete.

A világbajnokságon kedden Argentína–Horvátország, szerdán Franciaország–Marokkó elődöntőt rendeznek. Mindkét mérkőzés 20 órakor kezdődik.

A tornáról készült valamennyi cikkünket itt találja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!