Friss hírek

2013.07.24. 14:39

Csányi Sándor a posztján marad

Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója szerdán háttérbeszélgetésen erősítette meg, hogy nem szándékozik megválni a bank vezetésétől.

MTI

Elmondta azt is, hogy részvényeladásait a kormány újabb devizahiteles mentőcsomagjáról szóló híresztelések befolyásolták ugyan, de az idén mindenképpen adott volna el OTP-papírokat a tervezett élelmiszeripari beruházásai miatt. A pénzintézet vezetője hozzátette: a hírek csak annyiban befolyásolták, hogy lejjebb vitte azt a limitárat, ameddig az eladásra megbízást adott.

Olyan megbízást adtam, hogy bizonyos alsó árfolyamig folytassák az eladást, 300 forinttal vittem le ezt az árat - mondta Csányi Sándor.
– Ezeket a részvényeket mindenképpen eladtam volna, mert szükség volt az összegre a tervbe vett élelmiszeripari beruházásokhoz - közölte.
Csányi Sándor kifejtette, ha az OTP-papír 5000 forintról felfelé indult volna, akkor várt volna az eladással. – Még vehetek és eladhatok is OTP-részvényeket, a jövőben aktívabb portfólió-menedzselést akarok folytatni – tette hozzá.

Az élelmiszeripari beruházásokkal kapcsolatban elmondta: most egy hozzávetőleg 12,5 milliárd forint összegű, több projektből álló beruházási folyamat zajlik, a tervek között további, mintegy 10 milliárd forintot kitevő beruházások szerepelnek, emellett 11 milliárd forintra rúg majd az a vágóhíd, amelyet más befektetővel együtt valósít meg.

Arra a kérdésre, hogy a jegybankelnök bankvezetőknek tartott reggelijein, amelyen ő is részt vett, szóba került-e az újabb devizahiteles mentőcsomag, elmondta: 3-4 ilyen reggeli volt, eddig nem esett szó arról, hogy esetleg újabb devizahiteles mentőcsomag várható.
Csányi Sándor kiemelte: nem születhet olyan, a devizahiteleseket mentő csomag, amelyet az OTP ne tudna túlélni.

A takarékszövetkezeti integráció szerinte rövid távon nem jelent veszélyt az OTP-csoportra, mert az átalakítás időigényes, de hosszabb távon se hiszi, hogy olyan "bombatermékek" jelennének meg a takarékok hálózatában, amelyek ne lennének meg az OTP-nél.

– Nem tervezem a visszavonulásom, jobb állapotban vagyok, mint a műtét előtt – mondta Csányi Sándor. A műtétjével kapcsolatban utalt arra, hogy születéskori rendellenesség miatt az aorta billentyűjével volt baj, most jött el az operációra ideje, de a műtét nem csökkentette munkabíró képességét. Elmondta azt is: azért Németországban műtötték, mert ott talált egy erre specializálódott orvost, nem azért, mert nem bízik a magyar orvosokban.
– Teljesen meggyógyultam, maratont is futhatnék, fizikailag rendben vagyok – emelte ki Csányi Sándor.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!