Gasztronómia

2010.06.20. 00:00

Egy, megérett a meggy

A meggy szárából gyógytea készülhet, magjából fantasztikus melegítő párna, levelét régen pipadohánynak használták, gyantáját görcsoldóként ismeri a népi gyógyászat, a meggy fája pedig gyönyörű bútoralapanyag.

Mindmegette.hu

Meggyes ismeretek

Fehér színű, apró virágai áprilisban nyílnak. Nyár elejétől érik, csonthéjas termésű, bordó színű. Leve erősen fest.

[caption id="" align="aligncenter" width="380"] Meggyek
[/caption]

Miért jó a meggy?

Gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban. Vasat, kalciumot, káliumot és magnéziumot is tartalmaz. Serkenti az idegek működését. Emésztést segítő hatását nagy mennyiség nyers fogyasztása esetén tapasztalhatjuk. Vízhajtó, serkenti a veseműködést, segíti a vitaminok felszívódását. Nagyon sok A-vitamint és szerves savat tartalmaz. B-vitaminban is gazdag, antioxidánsként ismerjük. Vérszegénység ellen is kiváló.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!