Gazdaság

2007.11.08. 18:33

Lehalásszák, majd betelepítik a tavakat

Két nap alatt százötven mázsa szép, jó kondíciójú pontyot telepítenek a paksi atomerőmű tőszomszédságában lévő horgásztavakba. Ám előbb lehalásszák azokat.

Vida Tünde

A Halászati Szövetkezet szakembereinek irányításával végzett lehalászásnak és telepítésnek ma láttak neki és holnap már be is fejezik. Ha végeztek, az idei halmennyiség eléri a négyszázötven mázsát, ami garantálja a jó fogást.

Antal Lajos, az Atomerőmű Horgászegyesület elnöke elmondta, fogási átlagaik mutatják, jó halgazdálkodás folyik az egyesületnél. Az éves átlag a hétszáz tagot számláló egyesületnél hatvan kilogramm, de az első száz horgász egy év alatt több, mint egy mázsát fogott. A legeredményesebb már az öt mázsát közelíti. Mégsem emiatt járnak a tavakra sem a tagok, sem az egyre nagyobb számban érkező vendéghorgászok. A komfortos, megfelelő szolgáltatásokkal körülvett tórendszeren az erőmű hűtővizének köszönhetően még téli zord időjárási körülmények között is lehet eredményesen pontyra horgászni, miközben a hűtővíz becsatlakozástól távolabb eső tavakon már folyik a lékhorgászat.

Bővebben a Tolnai Népújság pénteki számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!