Gazdaság

2008.01.27. 12:33

Munkát adnak segély helyett

A kistérség településeinek polgármesterei, közhasznú munkásokkal foglalkozó ügyintézői kaptak meghívást arra a megbeszélésre, ahol a Dél-Dunántúli Regionális Munkaügyi Központ Paksi Kirendeltsége adott tájékoztatást a tavalyi programokról, idei lehetőségekről.

Vida Tünde

Feilné Szombat Csilla beszámolt arról, hogy közhasznú foglalkoztatás támogatására 43 millió forintot fordítottak, ami 199 ember foglalkoztatását tette lehetővé. Számos program segítette a munkavállalók és munkáltatók egymásra találását. Több településen pályaválasztásban, felzárkóztatásban segítenek mentor tanárok a Patrónus Program jóvoltából, fiatal pályakezdő diplomások juthattak munkához, bérköltség és útiköltség támogatást nyújtottak. Az előbbi a térségben 35 millió forintra rúgott, összegezte a kirendeltség vezető.

Feilné Szombat Csilla rámutatott az idei év várhatóan hasonló lehetőségeket kínál majd. A legfontosabb irányelv, hogy ne segélyt fizessenek, hanem munkát adjanak az állástalanoknak. Rövidesen indulnak különböző munkához jutást segítő programjaik, köztük a MOST, melyben partnerük is van. Ez három területre koncentrál: egyik a leghátrányosabb helyzetűeknek nyújtandó segítség, a másik a vállalkozóknak szól azzal a céllal, hogy minél többen használják ki a munkaügyi központ nyújtotta lehetőségeket, a harmadik a civil szférát célozza. Szeretnék azt megerősíteni annak érdekében, hogy minél több szervezet legyen képes arra, hogy megjelenjen munkáltatóként a munkaerőpiacon.

foglalkozó ügyintézői kaptak meghívást arra a megbeszélésre, ahol a

Dél-Dunántúli Regionális Munkaügyi Központ Paksi Kirendeltsége adott

tájékoztatást a tavalyi programokról, idei lehetőségekről. Vida Tünde -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!