Gazdaság

2008.02.04. 11:53

Jól jönne 40 ezer euró? Segítünk!

Eddig közel négyszázan adták be kérelmüket a fiatal mezőgazdasági termelők számára nyújtható támogatásra. Tolna megyéből is nagy az érdeklődés, tájékoztatta a TEOL-t Soproni Horváth Lajos, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) szóvivője. Még néhány napig pályázhatnak a fiatal gazdák.

M. I.

Ezt a támogatást az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból (EMVA) finanszírozza az unió. A kérelmezők többsége a maximálisan adható összeget célozta meg. Február 7-én lejár a kérelmek beadási határideje, legközelebb csak 2009. április 15. és május 15. között lesz lehetőségük az érintetteknek ezt a támogatási formát igényelni. Az intézkedés célja a fiatal mezőgazdasági termelők gazdaságalapításának, valamint a birtokstruktúra átalakításának előmozdítása, a mezőgazdasági munkaerő javítása, a vidék népességmegtartó képességének növelése. A támogatás mértékének összege üzemmérethez kötött, elérheti a 40.000 eurót is. A kérelmek benyújtására 2007. december 3. óta van lehetőség az MVH megyei kirendeltségén, írott formában, postai úton. A követelményeket célszerű szem előtt tartani, mert azokat a kérelmeket, melyeket nem a megfelelő formanyomtatványon, vagy nem postai úton, és nem a megadott határidőn belül nyújtották be, azokat a hivatal mérlegelés nélkül elutasítja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!