Gazdaság

2008.02.05. 15:18

Technikai okok miatt késhetnek a távhő támogatások

Egy olvasó kereste meg szerkesztőségünket azzal, hogy annak ellenére, hogy decemberben igényeltek távhő támogatást, a jogosan járó kilencezer forint levonás nem szerepelt a januári számlán. Mint írta, január 21-én felhívta az Alfa Nova Kft-t, és azt a felvilágosítást kapta, hogy az Államkincstártól még nem érkezett meg a támogatásról szóló határozat, pedig olvasónk a saját példányát január 7-én megkapta.

Budavári Kata

Dr. Szűcs József a kincstár régiós vezetője elmondta, arra vállalt az intézmény garanciát, hogy január 15-ig eljuttatja a jogosultak adatait a szolgáltatókhoz, és ezt meg is tette. Hiba persze előfordulhat, ám mint kiderült, ennél jóval valószínűbb, hogy, bár a kincstár elküldte a kft-nek olvasónk adatait, az majd csak a jövő havi számla készítésekor jelenik meg a rendszerben. Mint arról korábban beszámoltunk, az E.ON fogyasztói között többen voltak olyanok, akiknek bár január elsejétől jár a támogatás, mégsem kapták meg.

A késés oka technikai, a cég a tavalyi programba még nem tudta beilleszteni a 2008-ban támogatottak adatait, ezek felvitelét csak január elsején tudták elkezdeni. Az is kiderült, az érintettek februárban dupla támogatást kapnak. Az Alfa Nova esetében szintén technikai oka van az esetleges késének, az ügyfelek ezesetben is kétszeres mérséklést kapnak a következő hónapban. Balog János, az Alfa Nova területi igazgatója elmondta, akkor van gond, ha a januárra vonatkozó támogatás nem szerepel a februári számlán sem. A részletfizetési számlák, mindig a hónap közepén készülnek. De nem Szekszárdon, hanem Dunaújvárosban, így a tolnai megyeszékhely munkatársai nem tudnak változtatni ezeken.

Szőnyi Józsefné, az Alfa Nova munkatársa elmondta, a január közepén készült számlák akkor tartalmazták a távhő támogatást, ha a fogyasztó adatait január hetedikéig elküldte a kincstár. Kevesen reklamálnak egyébként, a többség elsősorban névátírás miatt keresi meg a cég munkatársait, illetve a hiánypótlás elkészítéséhez kérnek és kapnak is segítséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!