Gazdaság

2009.03.24. 13:42

Uniós pályázattal önthetnek tiszta vizet a poharakba

Újabb jelentős uniós pályázati sikert könyvelhet el Nagydorog. A közel háromezer lelkes település vízminőség javító programja előkészítésére nyert támogatást.

V. T.

Hivatalos értesítést még nem kapott az önkormányzat, de a minisztérium már közzé tette honlapján a KEOP pályázatok legfrissebb eredményeit. Eszerint a lakossági ivóvíz minőségét javító program előkészítésére közel hatmillió forintot nyert a település. Ez a költségek 85%-a. Az önerő nagy részét a Duna-Mecsek Területfejlesztési Alapítványtól elnyert támogatásból fedezik, a község saját költségvetéséből csupán háromszázezer forintot biztosít.

Dobri István polgármester elmondta, hogy bízik benne, hogy a második fordulót is sikerrel veszik és meg tudják valósítani a 270 millió forintos beruházást, aminek az a célja, hogy egészséges legyen az ivóvíz. 
A nagydorogi ivóvíz ammónium tartalma jelenleg meghaladja az előírt határértéket.

A polgármester tájékoztatása szerint amennyiben minden a megfelelő kerékvágásban megy, jövőre kezdődhet a program.
Kicsit hosszabb előkészületet igényel a másik nagy beruházás, amihez uniós támogatást nyert el Nagydorog. A szennyvízprogram 1,1 milliárdos költségvetésű. Itt is sikerrel vették az első akadályt, nyertek az előkészületekre 35 millió forintot. Ennek összköltsége 51 millió forint.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!