Gazdaság

2009.04.12. 17:51

Munkahelyeket mentett az alapítvány

Megyei nyertesei is vannak az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány (OFA) pályázatainak.

TEOL/SZ.Á

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Infografika
[/caption]

A Megőrzés elnevezésű program a gazdasági visszaesés miatt átmenetileg nehéz helyzetbe jutott munkáltatókat szolgálja, foglalkoztatottság megőrzését segítő bértámogatással. A Munkába című program az állásukat vesztők más munkáltatónál való újra elhelyezkedéséhez járul hozzá. A táblázatban megtekinthető összeállításunk az április 6-án, március 23-án, március 9-én, február 23-án és február 9-én született döntések alapján készült.A Megőrzés program egyik megyei kedvezményezettje a Alisca Bau Zrt. A vállalkozás az elnyert pénzből 35 dolgozóját tartja meg fél évig. Korcsmár István ügyvezető igazgató elmondta, hogy kellemes meglepetésként érte a támogatás megítélése. Ugyanakkor hozzátette, hogy ez a fajta, mégoly jókor érkező segítség az általános gondot nem oldja meg. Az igazi az lenne, ha a gazdasági fejlődés megindulna. Hasonlóan fogalmazott Árki László, a szekszárdi székhelyű Oktel Kft. ügyvezetője.


– A vagyonvédelemmel foglalkozunk, ami azt jelenti, hogy jól képzett, diplomás munkatársaink vannak. A legnagyobb értéket ők jelentik. Az OFA pályázaton elért eredmény átmeneti megoldást hozott számunkra. Örülünk ennek, de a legjobban annak örülnénk, ha ismét annyi munkánk lenne, mint korábban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!