Gazdaság

2009.04.22. 15:07

Ugrásra készen kell várni a befektetőket

A hagyományos helyi specialitások, mint az autó-, a textil- és a bútoripar iránt van befektetői érdeklődés – állítja Lukácsy Gergely az ITD Hungary osztályvezetője.

TEOL/Venter Marianna

A befektetőkért folytatott versenyben Szekszárd a megtelepülni szándékozó cégeknek kínált infrastruktúrával és szakképzett munkaerővel száll ringbe. Hogy a lehető legjobb pozícióból indulhasson a küzdelemben, csatlakozott a Befektetésbarát Önkormányzatok Programhoz, és együttműködik az ITD Hungary befektetési és kereskedelemfejlesztési ügynökséggel. Az ügynökség ötfős delegációja Szekszárdra látogatott, hogy tájékozódjon a városfejlesztési elképzelésekről és befektetési lehetőségekről.

– Szekszárd önkormányzatának határozott tervei vannak a válságból való kilábalásról – mondta Horváth István, a város polgármestere. – A kapcsolatunk az ITD-vel kitűnőnek nevezhető, és számítunk a segítségükre, mert ők a beruházó szemszögéből vizsgálják projektjeinket. A város befektetőket keres, ezért fontos, hogy olyan környezetet ajánljon fel, amely  nem csak az infrastruktúra szempontjából, hanem önmagában is vonzó.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Lukácsy Gergely és Gergely Ágnes az ITD delegációjából elmondták, szakképzet munkaerői is kell a befektetőknek
[/caption]

Lukácsy Gergely az ITD osztályvezetője elmondta, a befektetők egy adott település esetében a következőket vizsgálják: logisztikai infrastruktúra, bérek, szakképzett munkaerő. Szekszárdon mindegyik rendelkezésre áll.

Horváth István bízik abban, hogy az M6-os autópálya jövőre tervezett átadása tovább növeli a város esélyeit. Mint mondta, Szekszárd elsősorban a kis- és középvállalkozások megtelepedésére számít, de természetesen az sem lenne ellenére, ha egy nagy cég érkezne ide. Bár a recesszió idejét éljük, ugrásra készen kell állni, mert a válságnak nem csak vesztesei, hanem nyertesei is lesznek, és a megyeszékhelyen ez utóbbi csoportba kíván tartozni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!