Gazdaság

2011.05.18. 08:09

Nemcsak Magyarországon, egész Európában egyedülálló

Nemcsak Magyarországon, egész Európában egyedülálló. Ezt a jellemzést kapta az Új Széchenyi Terv (ÚSZT) Kombinált Mikrohitel, mely termékkel tegnap Szekszárdon, a Mészáros Borházban tartott gazdasági fórumon ismerkedhettek meg az érdeklődők.

TEOL/Sz.Á.

A résztvevőket – köztük dr. Puskás Imrét, a megyei közgyűlés elnökét, valamint Tóth Ferenc kormánymegbízottat – a házigazdák nevében dr. Fischer Sándor, a Tolna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke köszöntötte.

Ezt követően Dunai Péter, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara főtitkára adott áttekintést a Széchenyi kártyáról, majd Félegyházi Éva, a KA-VOSZ Vállalkozásfejlesztési Zrt. képviseletében ismertette a mikrohitelre vonatkozó tudnivalókat.

Mint egyebek mellett elmondta, a kifejezetten a kisvállalkozókat segítő konstrukció keretében már 10 százalék önerő mellett fejlesztésre, bővítésre 1-8 millió forint kedvező kamatozású, maximum tízéves futamidejű beruházási mikrohitelt lehet igényelni.

Ehhez ugyanazon eljárásrendben 1-4 millió forint vissza nem térítendő támogatás is társítható. A rendezvény zárásaként Fajszi Lajos, a VOSZ megyei szervezetének elnöke méltatta elismeréssel a hasznos kezdeményezést, mely a megye kisvállalkozói számára is új lehetőségeket biztosít.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!