Gazdaság

2013.04.03. 13:57

Tavaly tizenkétmilliót adtak, idén nem jut pénz a támogatásra

Nem támogatta a képviselő-testület az Interplus Kft. kérelmét, amelyben a társaság, idei, 45 millió forint értékű fejlesztésének megvalósításához 13,5 millió forint támogatást kért a várostól.

S. K.

A budapesti székhelyű cég 2011-ben Tolnára helyezte fő gyártóbázisát. Ennek első lépéseként megvásárolta az egykori Karolina lenfonó üzem csarnokát, ahol sok embert foglalkoztatnak. Mint arról korábban beszámoltunk, a társaság 2011. őszén kért a várostól támogatást a 2012-es fejlesztései megvalósításához. Akkor a testület úgy döntött, hogy – a foglalkoztatás javítása, új munkahelyek teremtése érdekében – a 2012-es költségvetés terhére támogatást nyújt a cégnek, a kft. iparűzési adójának mértékéig, de legfeljebb tizenkétmillió forintig. (A jelenlegi jogszabályok nem teszik lehetővé, hogy a cég mentességet élvezzen az iparűzési adó megfizetése alól.)

Az Interplus tavaly májusban 15,8 forint támogatást kért az önkormányzattól. A testület akkor 7,9 milliót szavazott meg a társaságnak. A kft. tavaly szeptemberben újabb kérelmet adott be, 7,9 millió forintra. A képviselők erre 4,078 milliós támogatás kifizetéséről döntöttek.

Ez év márciusban érkezett a fenti újabb támogatási kérelem, amire a testület nemet mondott. Dr. Sümegi Zoltán polgármester jelezte: a város anyagi lehetőségei behatároltak, nem engedhetik meg az úgymond nyakló nélküli támogatásokat. Elismerte: amikor a cég Tolnára költözött, ő megígérte, hogy a város igyekszik segíteni a társaságnak. Az elmúlt két évben az önkormányzat ezt meg is tette. A polgármester idén is el tudott volna képzelni egy jelképes összegű támogatást, de a testület másképp döntött. A városvezető hozzátette: örülne, ha a társaság tovább működne Tolnán.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!