Gazdaság

2013.07.02. 19:32

Bárhol, bármikor - kemény és alapos ellenőrzéseket ígér a NAV

Szórakozóhelyekre is járnak nyáron az adóellenőrök, a vendégfogadás területén kiemelt figyelmet kapnak a szállásadó tevékenységek.

M. I.

A korábbi évekhez hasonlóan az idén is bárhol és bármikor számíthatnak ellenőrzésekre a vállalkozók, ezt ígérik a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) revizorai. Mózsik Szilvia, a Tolna megyei adóigazgatóság sajtóreferense elmondta, főleg az idegenforgalmi szempontból kiemelt forgalmat lebonyolító területeken lehet erre számítani. Ilyen helyszínek többek között a zenés-táncos szórakozóhelyek, a zenei, gasztronómiai, történelmi fesztiválok, üdülőhelyi rendezvények, illetve a nagyobb nyári rendezvények. Az állandó és időszakos vásárokon, piacokon is folyamatos lesz a revizori jelenlét. A vendégfogadás területén kiemelt figyelmet kapnak a szállásadó tevékenységek, akár egy órára, akár egész nyárra szól a nyújtott szolgáltatás.

A revizorok elsősorban a nyugta- és számlaadási kötelezettséget, a szigorú számadású nyilvántartást, az adómemória kiíratási kötelezettséget ellenőrzik, továbbá a munkaviszonyt, megbízási jogviszonyt, egyszerűsített foglalkoztatást és az áru eredetét vizsgálják.
Számítani lehet arra is, hogy nem csak a NAV munkatársai, de az ÁNTSZ, a növényvédelmi igazgatóság munkatársai, élelmiszerellenőrök  is megjelennek a helyszínen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!