Gazdaság

2013.07.04. 08:50

Jól átgondolt gazdasági program kellene

Az európai uniós ciklus végéhez közeledve némi javulást érzékelnek, felgyorsultak a pályázati elbírálások, pénzkifizetések.

V. B.

– Tapasztalataink szerint pozitív irányba változott az építőipar helyzete az elmúlt időszakban, amely abból adódott, hogy a mostani EU-s ciklus végéhez értünk, így felgyorsultak a pályázati elbírálások, pénzkifizetések – válaszolta kérdésünkre Korcsmár István, az Alisca Bau Zrt. vezérigazgatója. A megyeszékhely meghatározó vállalkozásának vezetője hozzátette, mindez csak az állami- és az önkormányzati fejlesztésekre igaz.

Korcsmár Istvántól azt is megtudtuk, a néhány éve tartó válság ellenére megőrizte piaci szerepét az Alisca Bau Zrt. Nem küldtek el munkatársakat és minden nehézség ellenére ugyanazon a kiváló színvonalon valósították meg a beruházásokat, mint a recesszió előtt. Meglátása szerint ennek is köszönhető, hogy a meglévő partnereik mellett új ügyfelek szavaztak nekik bizalmat. Jelenleg is bőven akad teendőjük. Példaként a közel 1,4 milliárd forintból megvalósuló tolnai szennyvíztelep-rekonstrukciót emelte ki.

A vezérigazgató hangsúlyozta, a következő 7 évben is főként az EU-s forrásokra alapozhat a szektor, a minél hatékonyabb felhasználás érdekében pedig egy hosszú távú, jól átgondolt gazdasági programra van szükség Magyarországon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!