Gazdaság

2014.03.17. 14:13

Az erőmű az OVIT-ot választotta az év Kiemelt Szállítójának

Az MVM OVIT Zrt. az egyik legfontosabb stratégiai partner, tevékenysége több szállal kapcsolódik a Paksi Atomerőmű működéséhez.

Vida Tünde

Az elmúlt év teljesítménye alapján az MVM OVIT Zrt. kapta idén a Paksi Atomerőmű Kiemelt Szállítója címet. Az elismerést Hamvas István vezérigazgató adta át az erőmű partnerei részvételével rendezett szállítói napon, ahol a múlt év eredményeiről és a társaság előtt álló kihívásokról is tájékoztatást adtak. Mint Hamvas István mondta, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt alaptevékenységét, a villamosenergia-termelést maga végzi, de a többi feladatra a hatékonyság és eredményesség érdekében külső partnerekkel szerződnek. Az MVM OVIT Zrt. az egyik legfontosabb stratégiai partner, tavaly az összesített szállítói teljesítés harmada fűződött a nevéhez.

Tevékenysége több szállal kapcsolódik a Paksi Atomerőmű működéséhez: együttműködési keretszerződések alapján nagy volumenű és értékű gépész, villamos és építészeti karbantartási, valamint nem technológiai épületekhez kapcsolódó szakipari munkát végez egyebek mellett. A társaság vezérigazgatója, Gopcsa Péter azt mondta, az atomerőmű minőségi megrendelő, az országban páratlan, szigorú követelményeket támaszt, magas minőséget vár el, de korrekt partner.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Gopcsa Péter vezérigazgató (A szerző felvétele)
[/caption]

Gopcsa Péter azt is elmondta, hogy az Ovit a paksi atomerőmű kapacitás fenntartási programjában is részt kíván vállalni. – A miénk az ország legnagyobb energetikai kivitelező cége 1600 dolgozóval, 53 milliárd forint éves árbevétellel, ezért úgy gondoljuk, szakterületünkön vezető szerephez tudunk jutni, a vállalkozókat „ernyőszerűen” össze tudjuk fogni – fogalmazott a vezérigazgató. Mint mondta, egy klaszter megalakítását kezdeményezik napokon belül villamos, irányítástechnikai és gépész területen.

Hamvas István a Paks I-et érintő idei feladatok közül kiemelte, folytatják az üzemidő hosszabbításra való felkészülését, idén a négyes blokkon végzik el a szükséges átalakításokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!