Gazdaság

2014.03.12. 18:21

Továbbra is cél marad az atomerőmű fejlesztése, bővítése

Az új atomerőművi blokkok létesítési feltételeinek megteremtése és a beruházás megvalósítása is fontos eleme a Nemzeti Energiastratégiának.

V. T.

Az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. közgyűlése által tegnap elfogadott középtávú stratégiában kiemelt szerepe van a nukleáris kapacitás fenntartásának. Mint indokolták, a nemzetközileg elismert, jelenleg is magas szintű nukleáris biztonság fenntartása és további fejlesztése mellett a Paksi Atomerőmű üzemidő-hosszabbítási programjának folytatása, a teljesítménynövelés újabb lehetőségeinek vizsgálata, valamint az új atomerőművi blokkok létesítési feltételeinek megteremtése és a beruházás megvalósítása fontos eleme a stratégiának.

Az MVM Csoport küldetésének tekinti a Nemzeti Energiastratégiával összhangban álló energiapolitikai célok megvalósítását, így a hazai energiarendszer stabilitásának megőrzését és kapacitásának fenntartását, mondta Baji Csaba elnök-vezérigazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!