Piacnyitás

2018.12.13. 11:00

A korábbi pandakötvény értékének dupláját bocsátja ki Magyarország Kínában

Magyarország ezzel kihasználja a teljes hárommilliárdos licencét, amelynek értelmében először tavaly nyáron tudott kibocsátóként megjelenni ezen a piacon.

Az újabb kötvénykibocsátás a kínai belső piacon a napokon belül várható – értesült csütörtöki száma szerint a Magyar Idők.

Chu Furong, a Bank of China európai pénzpiaci intézményekért felelős ügyvezető igazgatója a lapnak azt mondta, hogy a jövő héten kétmilliárd jüan értékben dob piacra kötvényt a magyar állam Kína belső kötvénypiacán.

Ezzel hárommilliárd jüanra, napi árfolyamon nagyjából 123 milliárd forintra nőhet az ország kínai belpiaci kitettsége.

A várható kibocsátás azt jelenti, hogy Magyarország kihasználja a teljes hárommilliárdos licencét, amelynek értelmében először tavaly nyáron tudott kibocsátóként megjelenni ezen a piacon.

Kína csak nemrég nyitotta meg a belső piacát a külföldi kibocsátók előtt, azelőtt csak offshore értékesítésre nyújtottak lehetőséget. Azonban a pandakötvényeket kedvezőbb feltételekkel lehetett eladni, így jelentős volt a nemzetközi érdeklődés, ami végül a piacnyitáshoz vezetett.

Mint Chu Furong a Magyar Időknek elmondta, mostanra már egyre közelebb kerülnek a hozamszintek. Ezzel – írta a lap – egybevág, hogy a kormányzati álláspont szerint nincs egy esetleges újabb kibocsátás esetén preferált piacunk Kínában, mindig az aktuálisan jobb feltételeket választja forrásbevonáshoz az adósságkezelő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!