Öngondoskodás

2020.02.28. 12:34

Duplán bukik, aki otthon tartja a pénzét

Már évi kétszázalékos kamat mellett is érdemesebb befektetni a megtakarításokat.

Forrás: Shutterstock

A Magyar Nemzet arról ír, hogy bár a magyarok 89 százaléka tesz félre váratlan helyzetre, egy friss felmérésben csak a megkérdezettek egynegyede nyilatkozott úgy, hogy az elmúlt 12 hónapban valóban szembesült ilyen típusú kiadással, akkor is átlagosan 1-2 alkalommal. A válaszadók 71 százaléka ugyanakkor jókorát bukott azzal, hogy megtakarításait otthon tartotta készpénzben, mivel ők egyrészt elestek a befektetések nyújtotta hozamoktól, másrészt az infláció erodálta pénzük értékét – mutatott rá az OTP Öngondoskodási Index kutatása.

Hogy miért otthon tartják a pénzüket, az így cselekvők csaknem háromnegyede azt mondta, az egyszerűség miatt, harmaduk a feltételezett olcsóságot említette, míg valamivel több mint negyedük mondta azt, hogy rossz érzés, ha nincs azonnal hozzáférhető tartaléka.

A készpénz és a folyószámlán a váratlan helyzetre tartalékolt összeg is veszít hosszú távon értékéből, így akik ezt a megoldást választják, még csak mérsékelni sem tudják az infláció hatását

– világít rá az OTP közleménye.

Hozzáteszik: már évi kétszázalékos kamat mellett is érdemesebb befektetni a megtakarításokat, hiszen a szakértők segítségével kiválasztott és megfelelően diverzifikált megtakarítási portfólióval mindenki egyéni preferenciái mentén dolgoztathatja félretett pénzét – hívta fel a figyelmet Nyitrai Győző, az OTP Bank megtakarítási szolgáltatások igazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában