ingatlan

2017.07.11. 09:51

Eladta a házát? Erre költheti az árát

Változik a saját ingatlan eladásából származó jövedelem felhasználásának adózása – hívja fel a figyelmet az adóhatóság a honlapján.

A NAV szerint a magánszemélyek ingatlanértékesítésből (ingatlan és vagyoni értékű jog átruházásából) származó jövedelmét a bevételből kiindulva, a költségek és a tulajdonban tartás időszakát figyelembe véve kell meghatározni.

A személyi jövedelemadóról szóló törvény jelenleg hatályos rendelkezése alapján, amennyiben valaki ingatlanértékesítésből származó jövedelmét vagy annak egy részét a bevallási határidőn belül saját maga, közeli hozzátartozója, élettársa részére idősek otthonában, fogyatékos személyek lakóotthonában vagy más hasonló intézményben biztosított férőhely visszavásárlási és továbbértékesítési jog nélküli megszerzésére használja fel – és ezt az adóbevallásában feltünteti -, a megállapított és bevallott adót (vagy annak a felhasznált jövedelemre eső részét) nem kell megfizetnie.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!