újévi party

2017.12.28. 11:46

A gyerekpezsgőknél mindent rendben talált a Nébih

A hatóság a gyerekpezsgőket vizsgálta. 9 almalé alapú alkoholmentes, szénsavas italt, 2 szőlőlé alapú terméket, valamint 2 alkoholmentes, borból készült habzó italt – közölték csütörtökön.

A laboratóriumban a színezék, cukor- és édesítőszer-tartalmat, a habzó italoknál pedig a tényleges alkoholtartalmat vizsgálták, és ellenőrizték, hogy a termékek jelölése megfelel-e a jogszabályoknak.

A termékek minden tekintetben megfeleltek a jogszabályok által meghatározott határértékeknek, a címkén és a gyártmánylapban leírtaknak, csupán a jelöléseknél találtak kisebb hiányosságokat, például a „pezsgőital” megnevezés használatát. A kisebb hibák miatt 6 terméknél a Nébih hatósági eljárást indított, a felelős vállalkozások figyelmeztetésben részesülnek.

A Szupermenta termékteszteken a termékeket laikus és szakértő kóstolók egy csoportja rangsorolta különböző vásárlói szempontok szerint. Az italok színének, tisztaságának, gyöngyözésének, ízének és összbenyomásának alapján az almalé alapú alkoholmentes italok között első helyen az FCBarcelona Party Drink végzett. Második lett az Aldi Pezsgőital, míg harmadik a Zoo Party Alma.

Az ünnepek alatt főként az édességeket és a húskészítményeket ellenőrzik

A gyerekpezsgők mellett a téli ellenőrzések időszakában, december 1. és 31. között a Nébih szakemberei kiemelten ellenőrzik még a nyers húsokat, a virsliket és más húskészítményeket, az alkoholos italokat, valamint édességeket – mondta Pleva György, a Nébih élelmiszer és takarmánybiztonsági igazgatója csütörtökön az M1-en.

Az igazgató hozzátette: az előállítók és a kereskedők is felkészülnek a szezonális ellenőrzésekre, így a Nébih tapasztalatai szerint a szabálytalanságok aránya lassan javuló tendenciát mutat és a jogszabályok ismerte is folyamatosan nő a vállalkozók körében.

Pleva György azt tanácsolat a fogyasztóknak, hogy húst csak azokban a boltokban vásároljanak, amelyek takarítottak, rendezettek, az áru jó állapotban van és az igazgató szerint azt is érdemes megnézni, hogy a kiszolgáló személyzet ruhája tiszta-e.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!