oktatás

2018.09.30. 15:00

Hasznosnak tartják a szülők tanuláshoz a telefont és laptopot

A szeptemberi iskolakezdés anyagi szempontból hagyományosan megterhelő időszak a gyermekeket nevelő családok számára.

Munkatársunktól

A szeptemberi iskolakezdés anyagi szempontból hagyományosan megterhelő időszak a gyermekeket nevelő családok számára. A kiskereskedelemben pedig ilyenkor szokás szerint megugrik a tanszerek, iskolai felszerelések, valamint a ruházati cikkek iránti kereslet. Emellett az iskolakezdési akciók remek alkalmat adnak a műszaki cikkek vásárlására is. Ráadásul az idei iskolakezdési szezon a szülőknél – pénztárcától függően – még akár október elejéig is eltarthat, hiszen számos felszerelést, kelléket csak három-négy héttel az évnyitó után vásárolnak meg gyermekeik számára – derül ki a GKI és az Euronics közös piaci jelentéséből.

A műszaki cikkek, ezen belül is elsősorban az okostelefonok és számítógépek egyre fontosabb szerepet játszanak az életünkben. A GKI idei mérései szerint az internetező magyarok nyolcvanegy százalékának már van saját okostelefonja, hatvannyolc százalék rendelkezik valamilyen laptoppal és ötvenkilenc százaléknak asztali számítógépe is van.

A kutatás szerint a magyar szülők úgy látják, az okoseszközök, valamint a számítógép használatának elkezdésére kiváló terep az általános iskola, sőt a többség véleménye szerint ezek az eszközök hatékonyan támogatják a tanulás folyamatát is. Az alsósok esetében jellemzően még csak kiegészítőként kerülnek képbe, de a szülők szerint az 5. osztálytól felfelé már egyértelmű igény van az iskolai élet és tanulás során is az elektronikai eszközök használatára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!