Nem lehet kettős mérce

2019.10.27. 09:14

Ismét vizsgálat indul az eltérő minőségű élelmiszerek ügyében

Újabb, kiterjedtebb ellenőrzéssorozatot indít az agrártárca az eltérő minőségű élelmiszerek ügyében – tudta meg a Magyar Nemzet.

Forrás: Shutterstock

A projekt részeként három országban összesen 280 termék összetételét és minőségét vizsgálják majd, a folyamatba pedig a gyártókat is bevonják.

Mivel az idén Brüsszelben elfogadták a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatról szóló irányelv módosítását, amely lehetőséget biztosít tagállami szankciók bevezetésére, ezért

Magyarországon is szigorú fellépésre számíthatnak a kettős mércét alkalmazó vállalatok.

A Magyar Nemzet szombaton azt írta, az elmúlt években elvégzett vizsgálatok eredményei világosan rámutattak arra, hogy egyes gyártók termékei más minőségben kerülnek a nyugati és a kelet-közép-európai piacra. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal ugyanakkor újabb ellenőrzésekre készül – tudta meg a lap az Agrárminisztériumtól.

A kiválasztott termékeket laboratóriumi mérésekkel és érzékszervi vizsgálatokkal is összehasonlítják majd.

A kormány célja, hogy védje a magyar vásárlók érdekeit. Elfogadhatatlan, hogy Magyarországon silányabb minőségű élelmiszerek kerüljenek forgalomba, mint más tagállamokban

- szögezte le a tárca a lap kérdésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában