akár negyvenet is

2017.11.17. 13:39

Magyarországon is nyit elektromos töltőállomást az OMV

Ausztria mellett Magyarországon, a Cseh Köztársaságban és Szlovéniában is felszereli elektromosautó-töltőállomásokkal egyes benzinkútjait az osztrák OMV konszern. 

Az OMV benzinkútjait a BMW, a Daimler, a Ford és a Volkswagen autógyár közös vállalata, az Ionity szereli fel elektromos gyorstöltő-állomásokkal. Az első ilyen állomás üzembe helyezése a jövő év első felében várható.

Az Ionity 2020-ig négyszáz töltőállomást tervez létesíteni szerte Európában benzinkút hálózatokkal és autópálya pihenőhelyek üzemeltetőivel létesített partneri viszony keretében. Németországban például a Tank & Rast pihenőhely üzemeltetővel, Észak-Európában pedig a Cercle K kiskereskedelmi lánccal működik együtt az Ionity a töltőállomások létesítésében.

Az OMV a kelet- és közép-európai fő közlekedési utak mentén autópályákon és városközpontokban tervez elektromos töltőállomásokat létesíteni benzinkútjainál. Minden benzinkúton legalább két vagy három 350 kilowatt teljesítményű elektromos gyorstöltőállomást helyeznek majd el.

Az OMV kétezer benzinkutat üzemeltet tíz országban, ebből 420-at Ausztriában. Az elektromos töltőállomással felszerelendő benzinkutak számát nem adta meg pénteki közleményében az OMV, és nem kommentálta a negyven kút felszereléséről elterjedt médiaértesüléseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!