Visszatérítés

2019.04.26. 09:45

Már közel tizennégyezren igényelték a nyelvvizsga után járó támogatást idén

Április végéig 13 ezer 566 kérelem érkezett a Magyar Államkincstár Nyugdíjfolyósító Igazgatóságához, így idén már több kérvényt adtak be, mint 2018 első felében.

Budapest, 2011. szeptember 14. Hallgatók feladatlapot töltenek ki mûszaki angol nyelvi próbanyelvvizsgán a Budapesti Mûszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) Nyelvvizsgaközpontjában. A Nemzeti Erõforrás Minisztérium Oktatásért Felelõs Államtitkárságán készül a nyelvoktatási stratégia, amely egyebek mellett a nyelvvizsgák rendjét is szabályozza. MTI Fotó: Marjai János

Forrás: MTI

Fotó: Marjai János

A Magyar Államkincstár arról tájékoztatta a Magyar Hírlapot, hogy idén eddig 13 ezer 332 nyelvvizsgázó volt jogosult a támogatásra, az erre kifizetett összeg pedig meghaladja a 400 millió forintot. A kérelmek feldolgozása folyamatos, jelenleg mintegy 400 vár elbírálásra. A nyelvvizsgák támogatására idén csaknem 2,8 milliárd forint fordítható.

A kormány döntése nyomán 2018. január elsejétől minden 35 év alatti fiatalnak megtéríti az állam egy komplex középfokú nyelvvizsga díját. A visszatérítés akkor is igényelhető, ha már több nyelvvizsgával is rendelkezik valaki – olvasható a napilap pénteki számában.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában